Μια ιδιαίτερη βόλτα στην Θεσσαλονίκη

Χρήστος Μπιτζικόπουλος

Ήρθαμε αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία μας έκανε να αναθεωρήσουμε τα τετριμμένα και να αντιληφθούμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Ζούμε σε μία πανέμορφη χώρα και βρισκόμαστε κοντά σε μία εξίσου όμορφη και ξακουστή πόλη. Πιστεύετε όμως τις έχουμε εκμεταλλευτεί στο έπακρο;

Η καραντίνα σήμανε τέλος, οι περιορισμοί συρρικνώνονται και οι δυνατότητες για «ασφαλή» διασκέδαση είναι αναρίθμητες. Επίλεξε ιδανική συνοδεία και ως προορισμό μία επίσκεψη στις παραδοσιακές αγορές. Εστιάζοντας στο ιστορικό Καπάνι, στα γραφικά σοκάκια γύρω από την πλατεία Άθωνος και στο Μπιτ Παζάρ, για να ξετρυπώσεις vintage διαμαντάκια. Με την επιλογή ενός οικονομικού μεζέ, με τσίπουρο και άρωμα νοσταλγίας, να σου προσφέρεται αρκετές φορές στα υπαίθρια καφενεδάκια και ουζερί.

Σαφώς, δε γίνεται να παραλείψουμε από τις επιλογές μας τη βόλτα από τα κάτω στα άνω Λαδάδικα. Στην ιστορική αυτή συνοικία, η οποία αποτελεί συνώνυμο της διασκέδασης τόσα χρόνια για τον λαό της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, από τις πιο ιδιαίτερες και γεμάτες γύρες στη Θεσσαλονίκη, είναι στα καλντερίμια της Άνω Πόλης. Μία παραμυθένια γειτονιά με γραφικά, πλακόστρωτα σοκάκια που ξεδιπλώνεται σα χαλί μπροστά στα πόδια μας. Διασχίζοντας τον δρόμο προς το Πυροβολείο, κοινώς γνωστό ως Πύργος Τριγωνίου, θα βρεθείς αντικριστά με μία ανεπανάληπτη θέα. Η πραγματοποίηση αυτής της βόλτας σε  μία νυχτερινή ώρα θα μπορέσει να καλύψει και τους πιο ρομαντικούς τύπους.

Οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι αλληλένδετα με την καθημερινότητα, οπότε υποχρέωσή μας συνεχώς να τα υπερβαίνουμε με αισιοδοξία και χαμόγελο, γιατί αυτό είναι που τους μειώνει την ισχύ και δεν φαντάζουν τόσο δύσβατα. Οπότε, stay positive και μην παρασύρεσαι σε αρνητικές σκέψεις.