Μελίνα Μακρή

melina_makri.- Συνέντευξη
Άντζελα Ελέζι

Η δουλειά του καλλιτέχνη είναι προσφορά και αγγίζει τις ψυχές…

Η μουσική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και ένας καλός μας φίλος αυτήν την δύσκολη περίοδο. Γι’ αυτό και ήρθαμε σε επικοινωνία με την γνωστή μουσικό και τραγουδίστρια Μελίνα Μακρή. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Ιλίου και του ΤΕΙ Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα, έχει σπουδάσει Θεωρία και Αρμονία της Μουσικής, Φωνητική, πιάνο και κιθάρα.

Ποιο ή ποια είδη μουσικής προτιμάτε;

Όλα τα είδη τα αγαπώ και τα ακούω ανάλογα την στιγμή και την διάθεση, μπορώ να πω όμως ότι η pop μουσική παίζει περισσότερο μες την μέρα μου.

 

Ποιος είναι ο/η αγαπημένος/η σας τραγουδιστής/ τραγουδίστρια;

Η Christina Aguilera και ο Michael Jackson.

 

Θεωρείτε ότι το ταλέντο στο τραγούδι είναι έμφυτο ή κατακτάται έως ένα σημείο;

Θεωρώ ότι είναι έμφυτο το ταλέντο ναι, όπως και το ηχόχρωμα της κάθε φωνής, με αυτό γεννιόμαστε και δεν αλλάζει, όσα μαθήματα φωνητικής και να κάνει κάποιος…

 

Πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε το τραγούδι και τι σημασία έχει για εσάς η μουσική;

Από μικρή, όταν με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω, απαντούσα τραγουδίστρια και είχα πάντα τη φλόγα να βγω να τραγουδήσω στον κόσμο, να πω τα δικά μου τραγούδια… Από την εφηβεία μου που συμμετείχα σε συγκροτήματα, είχα την φιλοδοξία μέσα μου και ήταν το πάθος μου όσο θυμάμαι τον εαυτό μου… Κατ’ επέκταση ήταν και η προτεραιότητα μου στη ζωή μου.

 

Ποιες διαφορές εντοπίζετε στη σόλο καριέρα σας και στα χρόνια που ήσασταν στους Vegas;

Η εποχή των Vegas ήταν προ Κορωνοϊού και όλα ήταν πιο εύκολα! Χαχα αστειεύομαι! (not) Τα χρόνια των Vegas ήταν πιο ανέμελα και χαρούμενα! Τώρα νιώθω περισσότερη ευθύνη πάνω μου και τα πράγματα στον χώρο έχουν δυσκολέψει πολύ οπότε δεν υπάρχει πια αυτή η ανεμελιά και η τρέλα του τότε!

 

Τι γνώμη έχετε για την σημερινή μουσική;

Προσωπικά είμαι οπαδός της μουσικής των 90’s -early 00’s. Πιστεύω πως τότε έβγαιναν τρομερές μελωδίες που έχουν μείνει μέχρι σήμερα… Τώρα είναι κάπως πιο μίνιμαλ η όλη αισθητική με ελάχιστη προσοχή στην φωνή και την μελωδία.

 

Τι γνώμη έχετε για το πώς διδάσκεται η μουσική στα σχολεία;

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να διδάσκεται περισσότερη μουσική στα σχολεία, γιατί είναι ψυχοθεραπευτική ανάμεσα σε πολλά άλλα θετικά που προσφέρει… Είχα την τύχη να είμαι μαθήτρια σε Μουσικό Σχολείο, όπου η Μουσική διδάσκονταν τουλάχιστον 4-5 ώρες τη μέρα και στα διαλείμματα μαζευόμασταν όλοι γύρω από ένα πιάνο οπότε καταλαβαίνεις πόση ηρεμία και ευτυχία προσέφερε σε όλους αυτό…

 

Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι δίνουμε όση σημασία χρειάζεται στη μουσική; Ή την αντιμετωπίζουμε ως συνηθισμένη υπόκρουση;

Ναι, πιστεύω πως σχεδόν όλοι καταλαβαίνουν τη δύναμη της Μουσικής μέσα τους και πως την εκτιμάμε ακόμα κι αν δεν λέγεται συνειδητά… Ειδικά τώρα στην καραντίνα είδα όλο και περισσότερους ανθρώπους να διψάνε για μουσική στο ραδιόφωνο, για ένα τραγούδι του αγαπημένου τους καλλιτέχνη και αυτό είναι υπέροχο… Η δουλειά του καλλιτέχνη είναι προσφορά και αγγίζει τις ψυχές… Ας την εκτιμήσουν περισσότερο και οι αρμόδιοι…