Άμστερνταμ

αμστερνταμ-ταχτα
Μαρία Ταχτατζόγλου

Έφτασε ο Απρίλιος και περιμένετε τα Ανοιχτά Χαρτιά για να επιλέξετε τον επόμενο προορισμό σας; Σας έχω τον κατάλληλο γι’ αυτή την εποχή!

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, είναι ο απόλυτος προορισμός της άνοιξης! Μία από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις της Ευρώπης, στην οποία τα ποδήλατα είναι κυρίαρχα στους δρόμους και πλωτά κανάλια βρίσκονται σε αυτήν.

Αξιοθαύμαστη είναι η ιστορία και η εξέλιξη της πόλης, καθώς από έναν οικισμό ψαράδων αναδύθηκε ένας πολιτισμός με καινοτόμες ιδέες και εμπορική υπεροχή.

 

Αναλυτικά παρουσιάζεται η ιστορία της πρωτεύουσας στο Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ, ένα φοβερά διατηρημένο μέσα στα χρόνια μουσείο. Τα μουσεία στην πρωτεύουσα των ποδηλάτων είναι πολλά, αλλά αυτό που αξίζει μια επίσκεψη είναι το Μουσείο του Van Gogh. Σε αυτό παρουσιάζεται η ζωή του σημαντικού καλλιτέχνη όπως και όλα του τα εκθέματα.

Γίνεται, όμως, να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ χωρίς να επισκεφτείτε τουλάχιστον ένα μέρος στο οποίο αναδεικνύεται το σύμβολο των Κάτω Χωρών; Στο μουσείο της τουλίπας, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία του λουλουδιού που απέφερε αρκετά κέρδη στους καλλιεργητές του. Ακόμα, λίγα λεπτά μακριά από την πόλη απλώνεται ένα πολύχρωμο, λουλουδένιο πάπλωμα, γνωστό και ως χωράφια της τουλίπας, και δημιουργεί ένα ονειρικό θέαμα. Τέλος, στο Bloomenmarkt, μία πλωτή αγορά λουλουδιών υπάρχουν σουβενίρ και άπειρα είδη λουλουδιών προς πώληση.

Σε διάφορα σημεία του Άμστερνταμ σώζονται οκτώ ανεμόμυλοι, οι οποίοι είναι απ’ τα εθνικά σύμβολα της Ολλανδίας. Στη βάση του de Gooyer, μάλιστα, του πιο εύκολα προσβάσιμου, λειτουργεί μία βραβευμένη μικροζυθοποιία. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, να πίνετε την αγαπημένη σας μπύρα κάτω από ένα αξιοθαύμαστο κατασκεύασμα;  Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε εισιτήρια και να προλάβετε την πτήση σας!