Νέα μόδα! Τους τελευταίους μήνες έχει κατακλύσει πολλά από τα ελληνικά εστιατόρια και προσπαθεί να αναδείξει μια νέα πλευρά του street food. Φυσικά, μιλάω για τα διάσημα bao buns.
Για όσους δεν τα γνωρίζουν ακόμη, κάνω λόγο για fluffy, λευκά ψωμάκια τα οποία προέρχονται από την Ασία και μαγειρεύονται στον ατμό. Είναι σχεδόν ολοστρόγγυλα, με πολύ αφράτη ζύμη.
Στην Κίνα τα bao buns ή baozi αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους, ως street food αλλά και ως brunch. Η γέμισή τους ποικίλει, με πιο κοινή το χοιρινό κρέας.
Η πόλη μας δεν έμεινε πίσω σε αυτή την τάση, καθώς έχουν ενταχθεί στο menu πολλών καταστημάτων. Asian House, Extravaganza, The Garden Bar, The Backroom και Kitchen Bar φωνάζουν παρών, καθώς είναι μερικά από αυτά. Με το Thess Bao να ξεχωρίζει ανάμεσά τους, έχοντας αποκλειστικότητα στα bao buns.
Βρίσκεται στην Καλαποθάκη 3 και έχει δημιουργηθεί από διακεκριμένο chef, κλίνοντας στο διαφορετικό και προκαλώντας έντονα το ενδιαφέρον, ανταποκρινόμενο άψογα στις ανάγκες ενός πλούσιου street food sandwich.
Αν και Ασιατικής καταγωγής, τα bao buns στο Thess Bao έχουν άρωμα ελληνικό λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται στη γέμιση, όπως το λουκάνικο «Τζουμαγιάς» ή την πιπεριά Φλωρίνης. Διατίθενται, ακόμα, επιλογές για vegetarian, vegan αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για ένα γεύμα χωρίς ζωικό λίπος.
Για πρώτη δοκιμή ένα bao με pulled pork, κρέμα γιαουρτιού, ξινόμηλο και σέλερι, θα ήταν ιδανικό, για να μην ξεφύγουμε και από την υγιεινή διατροφή! Don’t waste time, δοκίμασε το street food που θα σε κερδίσει και θα σε κάνει να παραμιλάς Κινέζικα…