“The Phantom of the opera”

αρχείο λήψης (3)
Ελένη Αδάμογλου

Φεβρουάριος πλέον και μετά την κωμωδία του προηγούμενου μήνα, πάμε τώρα σε ένα musical που στην
πόλη μας έσπασε ταμεία. Μιλάω φυσικά για το γνωστό, πλέον, σε όλους «Φάντασμα της όπερας» (The phantom of the opera), το οποίο για μέρες παιζόταν στο Μέγαρο Μουσικής από τον αυθεντικό θίασο του Λονδίνου «West End».
Η ιστορία διαδραματίζεται στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα, με επίκεντρο την Όπερα του Παρισιού. Η Κριστίν Νταέ, χορεύτρια και τραγουδίστρια από τη Σουηδία, αναλαμβάνει μικρούς ρόλους στις διάφορες παραστάσεις της Όπερας. Ο παιδικός της φίλος και υποκόμης Ραούλ ντε Σανί είναι παράφορα ερωτευμένος με τη
νεαρή καλλιτέχνιδα, όμως αυτή έχει ένα κρυφό ανταγωνιστή. Στις κατακόμβες της Όπερας και διωγμένος από την κοινωνία ο παραμορφωμένος Έρικ, ο οποίος καθοδηγεί την Κριστίν, κινεί από το παρασκήνιο τα νήματα του θεάτρου, ώστε να πρωταγωνιστήσει και να αναδείξει το ταλέντο της. Καταφέρνει να τη μετατρέψει σε μια πριμαντόνα όντας για την Κριστίν ο «Άγγελος της Μουσικής». Γοητευμένη από το πατρικό ενδιαφέρον του Έρικ, τον ακολουθεί στις κατακόμβες όπου ανακαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο αλλά και τα μυστικά της μουσικής του. Τελικά, το ερωτικό ενδιαφέρον του Ραούλ υπερνικάει στο μυαλό της Κριστίν, προτιμώντας έναν
πιο συμβατικό έρωτα. Ο Έρικ οργισμένος από την απόρριψη λόγω της δυσμορφίας του, μετατρέπεται σε δολοφόνο και φέρνει τον τρόμο στην Όπερα προσπαθώντας να την κλέψει. Τελικά θα απομονωθεί ξανά στα σκοτεινά υπόγεια του, καθώς ο έρωτας δεν θα μπορέσει να τον λυτρώσει από τη μοναξιά της ασχήμιας του, την διαφορετική κατανόηση της κοινωνίας και τη μεγαλοφυΐα του ταλέντου του.
Οι διάλογοι ήταν όλοι στα αγγλικά, ενώ δεξιά και αριστερά της σκηνής υπήρχαν οι υπότιτλοι. Με τις
καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών, με τα φοβερά σκηνικά και την υποβλητική ατμόσφαιρα που υπήρχε, αυτή η ιστορία αγάπης κατάφερε να μαγέψει εκατοντάδες κόσμου. Τέλος, αυτό που έμενε περισσότερο στα αυτιά των θεατών ήταν το γνωστό τραγούδι της παράστασης «The phantom of the opera», που συνέχιζες να το ακούς και έξω από τον χώρο του θεάτρου από τους ίδιους τους θεατές. And do I dream again for now I find, The phantom of the opera is there inside my mind….