AC/DC

AC_DC
Δήμητρα Καζανά

Η εκπληκτική καριέρα των AC/DC μετρά σχεδόν τέσσερις δεκαετίες με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και sold-out συναυλίες, γεγονός που τους καθιστά δικαίως ως ένα από τα καλύτερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών! Μαζί μάλιστα με τους Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin και άλλους, θεωρούνται πρωτοπόροι της hard rock μουσικής.

Ταξιδεύοντας πίσω στο 1973, το συγκρότημα σχηματίζεται στην Αυστραλία από τα αδέλφια Άνγκους και Μάλκολμ Γιάνγκ, οι οποίοι αποτελούν τα μοναδικά αρχικά μέλη που έχουν παραμείνει. Έπειτα από έναν χρόνο αλλαγών των μελών και νέου τραγουδιστή, ο Μπον Σκοτ γίνεται επισήμως ο frontman. Το όνομα του συγκροτήματος αν και έχουν ακουστεί διάφορες ερμηνείες, οι οποίες έχουν διαψευσθεί, σημαίνει εναλλασσόμενο και συνεχές ρεύμα.

Η δισκογραφική ιστορία των AC/DC είναι μεγάλη και στολισμένη με πολλές επιτυχίες. Το πρώτο τους άλμπουμ «High Voltage» (1975), έγινε χρυσό στην Αυστραλία ενώ το δεύτερο «T.N.T» (1076) έγινε χρυσό τρεις φορές. Ακολούθησε το σημαντικό «Let There Be Rock» ενώ το 1979 οι AC/DC κατόρθωσαν παγκόσμια επιτυχία με το «Highway To Hell». Το 1980 όμως είναι μια χρονιά θρήνου για το συγκρότημα καθώς ο Μπον Σκοτ πεθαίνει λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Νέος τραγουδιστής τώρα, ο Μπράιαν Τζόνσον και το άλμπουμ που κυκλοφορούν οι AC/DC έχει τίτλο «Back In Black». Ο δίσκος αυτός αποτελεί το καλλιτεχνικό τους αποκορύφωμα. Είναι το δεύτερο άλμπουμ όλων των εποχών σε πωλήσεις μετά το «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον. Ακολουθούν δέκα χρόνια όχι τόσο καλά για τα μέλη του συγκροτήματος, οι συναυλίες όμως παραμένουν sold-out. Το «The Razor’s Edge» είναι αυτό που θα τους ξαναφέρει στην κορυφή.

Οι AC/DC ξεχωρίζουν γενικώς για τις εκρηκτικές και γεμάτες ενέργεια συναυλίες τους που «γυρίζουν τον κόσμο ανάποδα»! Αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν νέο δίσκο και περιοδεία και οι fans έχουν ήδη ξετρελαθεί!