Βατικανό

Vatican-Tachtatzoglou
Μαρία Ταχτατζόγλου

Έφτασε ο Ιανουάριος με τη νέα χρονιά και ψάχνετε προορισμό για να ταξιδέψετε το 2020; Η γειτονική Ιταλία είναι το ιδανικότερο μέρος και ιδιαίτερα το Βατικανό, το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο.

Το Βατικανό βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ιταλίας και αποτελεί συνέχεια του παπικού κράτους του Μεσαίωνα. Η ίδρυσή του πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1929 με την υπογραφή της συνθήκης του Λατερανού και είναι η «Αγία Έδρα» της Καθολικής Εκκλησίας. Η ιστορία του είναι τεράστια, καθώς χρονολογείται πριν από το 519π.Χ.

Κατά την επίσκεψή σας στο Βατικανό, αυτό που δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε, είναι η βασιλική του Αγίου Πέτρου, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εκκλησία του Χριστιανισμού και το «σπίτι» των παπών. Αρκεί μόνο μία βόλτα για να διακρίνετε τη μεγαλοπρέπεια και την επιβλητικότητά της. Ο τρούλος, ο οποίος χτίστηκε για να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στο Θεό, είναι δημιούργημα του Μιχαήλ Άγγελου και είναι αυτός που ξεχωρίζει μέσα το κτίσμα.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφτείτε τα μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα, που ενώνονται μεταξύ τους και έχουν μια κοινή είσοδο. Τα μουσεία έχουν μήκος μεγαλύτερο από δύο χιλιόμετρα και τόσο το πλήθος όσο και η ιστορία των έργων τους καθηλώνουν τους επισκέπτες. Η Καπέλα Σιξτίνα είναι ένα μικρό παρεκκλήσι το οποίο έχει βαριά ιστορία και είναι διακοσμημένο από σπουδαίους καλλιτέχνες. Τα πιο σημαντικά έργα που βρίσκονται σε αυτό είναι του Μιχαήλ Άγγελου, «η Μέρα της Κρίσης» και «η δημιουργία του Αδάμ». Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, κλείστε εισιτήρια και οργανώστε τις ξεναγήσεις σας για μία εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη.