«Δεν γίνεται όλοι να είναι ξεχωριστοί-υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στη κοινωνία. Ούτε είναι δίκαιο, ούτε είναι δικό μας φταίξιμο.»
Πρόκειται για ένα βιβλίο-οδηγό απευθυνόμενο σε εφήβους, μέσα από το οποίο ο συγγραφέας Μαρκ Μάνσον επιχειρεί να διαπεράσει το μήνυμα πως, όχι, δεν χρειάζεται να είμαστε πάντοτε θετικοί, αλλά αντιθέτως αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι το πώς να χειριζόμαστε δυσμενείς καταστάσεις.
Ενώ από πολύ μικρή ηλικία διδάσκεσαι να επιμένεις στη θετική πλευρά των πραγμάτων και να μην τα βλέπεις όλα σκούρα, το «Πώς να τα γράφεις όλα..» είναι το βιβλίο το οποίο έρχεται να σου πει πως αυτό ακριβώς δεν πρέπει να κάνεις: μέσα στα 9 αυτά κεφάλαια Μάνσον εξηγεί πως το να μειώνεις τις απατηλές προσδοκίες που έχεις σχετικά με την κοινωνία, σχετικά με τη ζωή, σχετικά με τον εαυτό σου, πως το να «κρατάς χαμηλά τον πήχη», είναι μία φιλοσοφία που μόλις την ενστερνιστεί κανείς θα βελτιώσει τη ζωή του. Το βιβλίο, ακόμα, έχει να κάνει με τη συμφιλίωση του νέου με τους ίδιους τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις αδυναμίες του και την αποδοχή της αλήθειας, όσο επώδυνη κι αν αυτή είναι.
Ο Μάνσον, μέσα από 9 κεφάλαια γεμάτα με βαθύ νόημα, συνδυασμό πόνου και ευτυχίας, αποτυχίας και επιτυχίας, και ένα άκρως καυτηριακό χιούμορ, «ανοίγει τα μάτια» οποιουδήποτε αναγνώστη πιάσει το βιβλίο στα χέρια του. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς ως ωμό και απότομο, όμως αδιαμφισβήτητα είναι μία επαγρύπνηση προς τον κάθε 21ου αιώνα έφηβο που ζει μέσα σε κοινωνικές αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Είναι ένα αναζωογονητικό, βγαλμένο από τη ζωή, βιβλίο το οποίο είτε βρίσκει τον αναγνώστη σύμφωνο με αυτά που λέει είτε όχι, ένα είναι σίγουρο: πως θα τον κάνει να δει τη ζωή με άλλο μάτι.
Δανάη Χαλκίδου