Lapland

lapland
Μαρία Ταχτατζόγλου

Έφτασε και ο Δεκέμβρης, λοιπόν. Ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου. Λαμπάκια, στολίδια, οικογενειακά τραπέζια και χαρούμενοι άνθρωποι παντού. Θέλετε, όμως, κάτι διαφορετικό για τις φετινές γιορτές. Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα;

Η περιοχή Λάπλαντ ή αλλιώς Λαπωνία, που βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Φιλανδίας, είναι ο ιδανικότερος προορισμός γι’ αυτήν την εποχή. Πρόκειται για μία τεράστια έκταση όπου κυρίαρχο είναι το χιόνι, ο πάγος και η άγρια φύση. Ο κόσμος νιώθει πως το μέρος έχει βγει από παιδικό παραμύθι και πως ανά πάσα στιγμή θα ξεπροβάλει ο Αϊ-Βασίλης. Μπορεί όχι στην Λαπωνία αλλά σίγουρα στο Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το χωριό του Αϊ-Βασίλη. Είναι ένα ξύλινο συγκρότημα με κατάλευκες, χιονισμένες σκεπές και πολλά μικρά μαγαζιά.

Οι πολικές και κυρίως οι Φιλανδικές αρκούδες, υπάρχουν στον ζωολογικό κήπο Ranua, που ειδικεύεται στην Αρκτική πανίδα. Ακόμα, στη φάρμα Sirmakko, όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν ένα έλκηθρο και να πραγματοποιήσουν ένα σαφάρι με τους Ταράνδους. Αξίζει μια επίσκεψη και στο επιστημονικό κέντρο Arktikum στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το Βόρειο Σέλας και να μάθετε τα μυστικά που ξεδιπλώνει.

                           

Το Ροβανιέμι, θεωρείται μία πύλη για τη Λαπωνία και ένα σημείο συνάντησης των πολιτισμών του Βορρά. Είναι γεμάτο μουσεία και επιστημονικά κέντρα, αφού είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Λαπωνίας.

 

 

Κλείστε εισιτήρια, ετοιμάστε βαλίτσες, ντυθείτε ζεστά και ταξιδέψτε σε έναν μαγικό τόπο, για να περάσετε τις πιο ευχάριστες και μοναδικές γιορτές για το 2019.