Αγγλική φιλολογία

JBPe1E
Γιώργος Τερζής

Αν αγαπάς τις γλώσσες και είσαι έτοιμος να ξεπεράσεις το στάδιο της παρακολούθησης ταινιών χωρίς υπότιτλους, τα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε περιμένουν! Όσο και αν φαντάζουν… greek to you… δεν είναι παρά… a piece of cake… για όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί πραγματικά με αυτά

«Σπουδάζοντας αγγλική φιλολογία, διαπιστώνω πόσο ενδιαφέρουσα είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας και των ριζών της. Ακολουθώντας μία κατεύθυνση στον τομέα της αγγλικής φιλολογίας που περιλαμβάνει την επικοινωνία και τα νέα μέσα, το επίπεδο γνώσεων μου εξελίσσεται και με εξελίσσει.» δηλώνει η Βασιλική Κάκαρη, φοιτήτρια της αγγλικής φιλολογίας.

Οι απόφοιτοι, λοιπόν, των τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Ε.Κ.Π.Α. και στο Α.Π.Θ. αλλά και ιδιωτικών κολλεγίων μπορούν να εργαστούν σε ερευνητικά κέντρα, σε διεθνείς φορείς, τράπεζες και σε τομείς, όπως η ναυτιλία και ο τουρισμός. Μπορούν να γίνουν, επίσης, διερμηνείς, μεταφραστές ακόμα και επιμελητές κειμένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε εκδοτικούς οίκους. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να διδάσκουν μαθήματα κατ’ οίκον ή σε φροντιστήρια. Οι πτυχιούχοι των Πανεπιστημίων μπορούν να διοριστούν στον δημόσιο τομέα ως καθηγητές αγγλικών (ΠΕ06)

Για εμάς τους νέους, οι καθηγητές των αγγλικών μας πάντα θα είναι ανεξίτηλα χαραγμένοι στη μνήμη μας, αφού ήταν αφενός αυτοί που μας έφεραν πρώτοι σε επαφή με μία ξένη γλώσσα και αφετέρου αυτοί που μας βοήθησαν να πάρουμε ένα πτυχίο αγγλικής γλώσσας ως εφόδιο για το μέλλον!

Η αγάπη μου για τη γνώση της αγγλικής γλώσσας με οδήγησε στην επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Βέβαια και η μεγάλη μου αδυναμία στα παιδιά σε συνδυασμό με την ατέρμονη επιθυμία μου να διδάξω με κατεύθυνε στη συγκεκριμένη μου επιλογή.

*Μηλιώνη Λιάνα,

Αγγλικής Φιλολογίας