Once Upon A Time In Hollywood

ouatih_mnx
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΗΓΟΥΝΗΣ

Δε θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η κινηματογραφική σεζόν με μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες. Προφανώς μιλάω για την ταινία «Once Upon A Time In Hollywood».

Η ταινία είναι από τον Ταραντίνο, είναι στιλάτη, είναι πανέμορφη, έχει γούστο, έχει καθηλωτικές ερμηνείες από Brad Pitt και DiCaprio, είναι μοναδική στο είδος της και μας μεταφέρει σε μία εποχή, στην οποία οι πιο πολλοί από εμάς, θα θέλαμε να ζούσαμε. Ο Ταραντίνο μας επιστρέφει στο Los Angeles την περίοδο του 1969. Ο γνωστός τότε ηθοποιός Rick Dalton (DiCaprio) προσπαθεί να αρνηθεί το τέλος της καριέρας του, με τις ανασφάλειες του, τις συναισθηματικές του μεταπτώσεις, να τον κάνουν να στρέφεται στο ποτό σαν μία ανακουφιστική παρηγοριά.

Κοντά του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι ο κολλητός του αλλά και κασκαντέρ του Cliff Booth (Brad Pitt) που τον ενθαρρύνει, και του υπενθυμίζει, ποιος πραγματικά είναι. Ο Cliff, σε στυλ εξωτερικής εμφάνισης που θυμίζει αρκετά αυτό του Robert Redford, χτίζει έναν χαρακτήρα που δεν αναζητά τους τσακωμούς, αλλά από την άλλη δεν διστάζει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε φασαρία ή δυσκολία βρεθεί μπροστά του. Προσωπικότητες ακόμα και σαν του Bruce Lee φαντάζουν λιγότερο cool!

Η ταινία από το τεχνικό κομμάτι, παίρνει άριστα! Φωτογραφία που σε οποιοδήποτε σημείο και αν σταματήσεις την ταινία «θα ρίχνει σαγόνια». Soundtrack που σε καταβροχθίζει και σε βάζει κατευθείαν μέσα στο κλίμα. Σκηνικά αξέχαστα και αντιπροσωπευτικά της τότε εποχής. Ίσως, το σενάριο θα δημιουργήσει προβλήματα κατανόησης σε έναν απλό θεατή. Ωστόσο, είναι μια ταινία που ανεπιφύλακτα την προτείνω.