Google art project

Δεκαεπτά από τα πιο φημισμένα μουσεία του κόσμου -με σημαντική την απουσία του Μουσείου του Λούρβου- σε συνεργασία με την Google μας προσφέρουν πια ηλεκτρονικά τη δυνατότητα να τα περιηγηθούμε και να θαυμάσουμε τα σημαντικά έργα τέχνης που φιλοξενούν στις αίθουσές τους.  Τα συνεργαζόμενα μουσεία:

έχουν επιμεληθεί με ιδιαίτερη φροντίδα το έργο και μας προσφέρουν εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες των έργων και τεχνολογία ψηφιακής περιήγησης Street View, που ενεργοποιείται με την εντολή Explore the Museum. Από στο γραφείο μας λοιπόν ή ακόμη καλύτερα από την τάξη του σχολείου μας μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε μια ποικιλία έργων τα οποία μάλιστα μπορούν να οργανωθούν και σε ένα είδος προσωπικής συλλογής στην οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε ολόκλητους πίνακες ή και λεπτομέρειές που οι ίδιοι έχουμε επιλέξει.

Πολύ ενδιαφέρον εργαλείο για χρήση στην τάξη τόσο για τα μαθήματα της ιστορίας, αλλά και για την άσκηση στην περιγραφή στο μάθημα της γλώσσας. Η δυνατότητα για μεγάλη μεγέθυνση ή απομάκρυνση από το έργο και η επικέντρωση σε λεπτομέρειές του θεωρώ ότι αποτελούν έναν ενδιαφέροντα καμβά για την άσκηση των μαθητών μας σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της αισθητικής τους παιδείας.

Δοκιμάστε να το εντάξετε στις παιδαγωγικές σας παρεμβάσεις.

Σχετικά με ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Δρ. Φιλοσοφίας, Επιμορφώτρια Β΄ Επιπέδου, Yπεύθυνη του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής και Θεάτρου και της εκπομπής Z-on air στο Εuropean School Radio.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση