Ενημέρωση των εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής για τη Δομή Απομακρυσμένης Βοήθειας του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Αγαπητοί/-ές συνάδελφοι

Βιώνουμε, ήδη, ένα δεύτερο lockdown με όποιες επιπτώσεις έχει αυτό στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Καλούμαστε πάλι να στηρίξουμε ψυχολογικά και παιδαγωγικά τους/τις μαθητές/-τριές μας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που αναμφισβήτητα δεν υποκαθιστά την τόσο αναγκαία για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους  και για την κοινωνική τους ένταξη δια ζώσης διδασκαλία. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι στο πλάι σας και με το αίσθημα αλληλεγγύης και συλλογικότητας που έχουμε αναπτύξει, θα προσπαθήσουμε να διανύσουμε και τούτη τη δύσκολη περίοδο, αξιοποιώντας την πρότερη γνώση και εμπειρία για να καλύψουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/-τριών μας.
Η λειτουργία της Δομής Απομακρυσμένης Βοήθειας του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, αρμόδια για τεχνικά θέματα που αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού σας έργου. Το Forum της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής είναι πολύ εμπλουτισμένο και περιλαμβάνει πολλές θεματικές Ενότητες, όπως:  χρήσιμους συνδέσμους με οδηγίες για τη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, νόμους – οδηγίες – ανακοινώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιντεοσκοπημένα τηλε-ημερίδες/ιστοσεμινάρια, υποστηρικτικό υλικό  κ.λ.π. Μπορείτε, επίσης, να απευθύνετε μέσα από μια φόρμα τα αιτήματά σας σχετικά με Πλατφόρμες σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, όπως Webex / Πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, όπως e-class και e-me / Προβλήματα διασύνδεσης. 
https://blogs.sch.gr/4pekesat/2020/03/27/leitoyrgia-domis-apomakrysmenis-voitheias-4oy-pekes-attikis/
Εύχομαι υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας.
 
Μαρία Ανδριτσοπούλου
ΣΕΕ Αγγλικής Γλώσσας (Κλ. ΠΕ06)
4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Σχετικά με ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Σύντομο Βιογραφικό Μαρίας Ανδριτσοπούλου

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση «Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας, Λαογραφία και Πολιτισμός» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών) – Ε.Κ.Π.Α. Είμαι επίσης κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών στην Νεότερη Ιστορία, που απέκτησα μετά την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής στο Π.Τ.Δ. Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω μια πολυετή επαγγελματική διδακτική εμπειρία τόσο στην Ιδιωτική, όσο και στη Δημόσια Εκπαίδευση, την οποία υπηρετώ έως και σήμερα. Διετέλεσα Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης, όπου έχω και την οργανική μου θέση και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου. Από τη σχολική χρονιά 2018 – 19 είμαι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Κλ. ΠΕ06 στο 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής. Έχω παρακολουθήσει πολλά προγράμματα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ( Μεθοδολογία διδακτικής της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας – University of Exeter, U.K.), είμαι μέλος πολλών επιστημονικών συλλόγων (ΠΕ.ΚΑ.ΔΕ., Επιστημονική Εταιρεία «Ιστορία και Διδακτική της ιστορίας, Θεωρία και Έρευνα, Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. κ.ά» και έχω ασχοληθεί με συγγραφικό έργο σε θέματα τοπικής ιστορίας. Έχω παρακολουθήσει επίσης αρκετά προγράμματα σπουδών ελεύθερου σχεδίου και πληροφορικής.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.