Ο απόηχος του σεμινάριο για τις τεχνολογίες αιχμής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με θέμα: «Τεχνολογίες αιχμής» στις 23 και 26 Νοεμβρίου 2016, το οποίο διοργανώθηκε από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (Κε.Πλη.Νε.Τ.) Πτολεμαΐδας την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) – Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γενικού Λύκειου Πτολεμαΐδας και ώρα: 17:30-20:00
Εισηγητές του εξαιρετικού σεμιναρίου ήταν ο κ. Νικόλαος Χατζόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης των εκπαιδευτηρίων “Ακαδημία Πλάτωνα” στην Τάμπα των Ηνωμένων Πολιτειών και ο κ. Χαράλαμπος Ζαραφίδης, Εκπαιδευτικός πληροφορικής, Τεχνικός υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας.
Ο κ. Νικόλαος Χατζόπουλος εξέπληξε ευχάριστα τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με την παρουσίαση καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων τεχνολογίας στους τομείς των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και ρομποτικής και προγραμματισμού για εκπαιδευτικούς Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Ο συντοπίτης μας κ. Νικόλαος Χατζόπουλος γνώρισε στους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο:
δωρεάν εργαλεία εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεθόδους διδασκαλίας μαθηματικών, γλώσσας, ιστορίας, και γεωγραφίας.
Δωρεάν, καθώς και φθηνά εργαλεία προγραμματισμού και ρομποτικής, τα οποία είναι πολύ εύκολα στην χρήση και λειτουργία τους, και μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε μάθημα σε μία ευχάριστη μαθητική εμπειρία.
DSC00026
Ο κ. Χαράλαμπος Ζαραφίδης στην εισήγησή του εντυπωσίασε με την παρουσίαση της πιλοτικής δράσης της ευρυζωνικής διασύνδεσης όλων των Δημοτικών και όλων των μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πτολεμαΐδας που δεν ήταν συνδεμένα με το δίκτυο οπτικών ινών, καθώς και των Γυμνασίων του Ανατολικού και της Αναρράχης του Δήμου Εορδαίας με ταχύτητες 50 έως 100 Mbps αξιοποιώντας την τεχνολογία AirMax.
Ο κ. Νικόλαος Χατζόπουλος υπήρξε Ιδρυτής και οργανωτής του συνεδρίου “Superior Tech for Teachers” και του Innovation Hub “ihubUSA” που είναι μία θερμοκοιτίδα στήριξης. Έχει ειδικευτεί στη χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιαεκπαίδευση. Εξειδικεύεται στους τομείς των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας, δημιουργίας ψηφιακού υλικού, καθώς και ρομποτικής και προγραμματισμού για εκπαιδευτικούς Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι κάτοχος Bachelor’s και Masters πτυχίων από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και διδάσκει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ και αρκετά χρόνια. Άρθρα του έχουν εκδοθεί σε ιστοσελίδες και περιοδικά πληροφορικής και εκπαίδευσης στην Αμερική. Έχει παρουσιάσει σεμινάρια και διαλέξεις σε συνέδρια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. νεoφυών EdTech επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

DSC00006
DSC00045
Ο κ. Χαράλαμπος Ζαραφίδης υπηρετεί είκοσι ένα χρόνια ως εκπαιδευτικός πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι τεχνικός υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Έχει διοργανώσει μεγάλο αριθμό δωρεάν εργαστηρίων τεχνολογίας (Hydrobots) και εκπαιδευτικής ρομποτικής (Lego Mindstorms). Συμμετείχε ως προπονητής στους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας F1inSchool και εκπαιδευτικής ρομποτικής (FLL και WRO) με ομάδες μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης έλαβε μέρος ως
προπονητής στις διεθνείς μαθητικές ολυμπιάδες (World Robot Olympiad), WRO-2009 Ποχάνκ Ν. Κορέα, WRO-2010 Μανίλα Φιλιππίνες, WRO-2011 Αμπού Ντάμπι Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, WRO-2012 Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισία, WRO-2014 Σότσι Ρωσία. Τα δυο τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στην προώθηση της ευρυζωνικότητας καθώς και της τεχνολογίας LTSP σε σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εξαιρετικούς εισηγητές για τη γνωριμία με τα ψηφιακά εργαλεία, την τεχνολογική αλλά και συναισθηματική υποστήριξη που θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας.
Μάγκου Νατάσα
γυμνάστρια
Δημ .Σχ. Άρδασσας
Δημ .Σχ. Ασβεστόπετρας
www.natasaswolf.blogspot.gr

Σχετικά με ΜΑΓΚΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

Η Μάγκου Νατάσα ζει και εργάζεται στην Πτολεμαΐδα. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και μητέρα δύο παιδιών τα οποία αποτέλεσαν το ερέθισμα για το σχεδιασμό πολλών βιωματικών παιχνιδιών.
Αποφοίτησε το 1987 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Άσκηση και ποιότητα Ζωής» των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας με Κατεύθυνση: Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση. Δίδαξε σε Σχολεία της Β’/ θμιας Εκπαίδευσης. Περισσότερο από 23 χρόνια διδάσκει σε σχολεία της Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης Πτολεμαΐδας εφαρμόζοντας καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα: Αγωγής Υγείας, Κυκλοφοριακής Αγωγής, Μουσειακής Αγωγής, Κινητικής Μάθησης, διαθεματικότητας, Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης, E-twinning, χορού και δημιουργικής έκφρασης με πολλαπλές καλλιτεχνικές παρουσιάσεις. Συνεργάστηκε με την Τροχαία Πτολεμαΐδας όπου υλοποίησε τις βιωματικές δράσεις για το Πρόγραμμα: «ΑΠΟΚΤΩ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑΖΩ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ» στην διάρκεια της Έκθεσης Τροχαίας που φιλοξενήθηκε στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Δίδαξε σε πολιτιστικούς Συλλόγους παραδοσιακούς χορούς και επαγγελματικά κλασικό και μοντέρνο χορό.
Βραβεύτηκε από το Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) για το Ψηφιακό Διδακτικό Σενάριο με τίτλο: «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΕΜΈΝΗ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ» .
Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού εγχειριδίου με τίτλο “Προαγωγή Οδικής Ασφάλειας για Παιδιά και Εφήβους” που συντονίζει το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης.
Είναι μέλος της ομάδας Oblomov Project του Ευρωπαϊκού πρόγραμμα Erasmus το οποίο σχεδιάστηκε και διευθύνεται από τον εταίρο «Piccolo Teatro» του Μιλάνου με συντονιστή το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.
Είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός» το οποίο περιλαμβάνει δράσεις Ψυχοκινητικής Αγωγής, Εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες αθλητικού, παιδαγωγικού και πολιτισμικού περιεχομένου, διατελεί εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια εκπαιδευτικών, Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου, παγκόσμια συμπόσια, συμμετέχει ως επιμορφώτρια στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης (ΕΕΕΓΑ), είναι επιστημονική συνεργάτης της Ε.Ε.Π.Ε.Κ (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας) καθώς και Πρότυπων Κέντρων Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας & Ψυχοκινητικής. Διατηρεί τα παρακάτω Blogs :
http://natasaswolf.blogspot.gr/
http://blogs.sch.gr/anasmag/
e-mail:maggounat@gmail.com


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *