Οι φίλοι, οι φίλες και η ΦΙΛΙΑ

2όψεων Πάντσιου

Tι χρειάζεται μια αληθινή φιλία; Σκίτσο – κεντρική ιδέα από τη Γεωργία Πάντσιου.

Τι κάναμε για το  θέμα…

Στη Νεοελληνική Γλώσσα μελετήσαμε ομαδοσυνεργατικά γραπτά κείμενα και εικόνες για το θέμα “φιλία – φίλοι / φίλες”. Εμπνευστήκαμε, συζητήσαμε και δημιουργήσαμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ με τις σκέψεις – ιδέες μας. Μετά καθένας/καθεμιά επέλεξε αυτές που πιστεύει  και τις χρησιμοποίησε στην παραγωγή γραπτού λόγου απαντώντας σε ζητούμενα, οργανώνοντας κείμενο με ενότητες και σκέψεις – ιδέες σε μια λογική σειρά. 

Σχεδιάγραμμα Β1

Σχεδιάγραμμα Β3

Θα δεις στα κείμενα που γράψαμε ότι μοιραστήκαμε ιδέες και απόψεις για το θέμα. Αλλά καθένας – καθεμιά βλέπει το θέμα και με τον δικό του προσωπικό τρόπο – έκφραση.

Συνεχίσαμε το θέμα στη Λογοτεχνία και στα Εικαστικά: Διαβάσαμε ένα ποίημα για την ΑΓΑΠΗ, στοχαστήκαμε με λόγο και ζωγραφική, στείλαμε ευχές ζωγραφικές στα παιδιά του ειδικού σχολείου για το νέο έτος.  

=> Αν μπεις ΕΔΩ, θα δεις…   

Έτσι, εκφραστήκαμε πολυτροπικά, και με εικόνες-σκίτσα, κόμικς, αλλά και με ΕΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ κατά της βίας – υπέρ της αγάπης στο μάθημα της λογοτεχνίας και των καλλιτεχνικών. Στην εικαστική συνομιλία για το θέμα συνέβαλε και η Α΄ με τη Γ΄ τάξη! Όλοι και όλες μαζί δημιουργήσαμε με τη βοήθεια των καθηγητριών μας βίντεο με τα έργα μας. Τα παρουσιάσαμε σε συνέδριο και σε έκθεση έργων ζωγραφικής, για να τα απολαύσουν συμμαθητές/τριες, μικροί και μεγάλοι έξω από το  σχολείο μας. 

 

=> ΠΟΡΕΙΑ του ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ εδώ.

♥ ♥ ♥

=> Ένας εχθρός των παιδιών και της φιλίας: Πώς θα τον νικήσουμε – Ιστορία συνεργατική
από την Α΄ και τη Γ΄ EΔΩ:

BullyingCrime1Πάτα  “πλήρη οθόνη” πάνω δεξιά, κοίτα και…

αφηγήσου με λόγια, αν θέλεις…

=> Ένα ΚΟΜΙΚΣ + ένα ΚΟΛΑΖ από τη Γ΄ τάξη:

Στο μάθημα Εικαστικών βάλαμε στόχο να μιλήσουμε με ιστορίες ζωγραφικές για έναν μεγάλο εχθρό μας και πώς θα τον νικήσουμε, δίνοντας αγάπη και φιλία!                                                                                                                    (Πάτα εικόνες + μετά “πλήρη οθόνη” πάνω δεξιά)       

LoveisEverything                            BeFriend

♥ ♥ ♥

=>Τέλος, πήγαινε να συναρμολογήσεις ένα κόμικς για την αγάπη και τη φιλία που φτιάξαμε  συνεργατικά, αλλά και να πεις όλη την ιστορία

με δικά σου λόγια, αφού διαβάσεις το κείμενο “Ο μικρός πρίγκιπας και η αλεπού”, στη  Λογοτεχνία της Β΄ Γυμνασίου. 

ΚΟΜΙΚΣ εμπνευσμένο από το παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ ΕΔΩ… 

ΚαλημέρΠοιαΕίσαι

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση