Χρήσιμες συνδέσεις

Λογισμικά για μαθητές

1) Tuxpaint (ζωγραφική) (δωρεάν)

2) GCompris (Συλλογή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών) (δωρεάν)

To Gcompris είναι ένα πλήρες εκπαιδευτικό λογισμικό για μαθητές δημοτικού όλων των ηλικιών. Περιλαμβάνει πλήθος ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Αν θέλετε μπορείτε να εγκαταστήσετε το Gcompis σε κινητό ή tablet  απλά πηγαίνετε στο Play Store και αναζητήστε Gcompris.

3) Εκπαιδευτικό παιχνίδι sebran  (Το Sebran’s ABC με τις πολύχρωμες εικόνες του, την ευχάριστη μουσική και τα εύκολα παιχνίδια, διδάσκει γράμματα, αριθμούς, απλές μαθηματικές πράξεις, καθώς και βασικά στοιχεία της ανάγνωσης. Το πρόγραμμα διατίθεται εντελώς δωρεάν και υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα, αρκεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης να επιλέξετε τη «Greek» για να δημιουργηθεί το Ελληνικό μενού. ) Kατεβάστε το αρχείο  exe και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.Στην εγκατάσταση θα σας ζητήσει πρώτα να διαλέξετε γλώσσα εγκατάστασης. Εκεί επιλέξτε English και παρακάτω θα σας ζητήσει τη γλώσσα που θέλετε να έχει το πρόγραμμα. Εκεί πρέπει να επιλέξετε Greek.

4)Μικροί καλλιτέχνες

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο που αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας με ενότητες ζωγραφικής, σχεδίου, μουσικής, κειμένων, εικόνων, έργων τέχνης, και επιτυγχάνει άμεσο οπτικό – ακουστικό αποτέλεσμα, επιτρέποντας τη μεταφορά του αποτελέσματος σε άλλα μέσα και υλικά. Διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον μέσα από την αλληλεπίδραση Η/Υ – μαθητή και προσαρμόζεται στις ικανότητες και στις δυνατότητες των μαθητών, έτσι ώστε όλοι να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσεγγίζει τη γνώση διαθεματικά και βιωματικά και επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό, το τυχαίο, το αυθόρμητο, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα των μαθητών, πλουτίζοντας τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και βοηθώντας στην επικοινωνία. Περιλαμβάνει: Ζωγραφική: Απλά σχέδια, γραμμές, στάμπες, εικόνες, γέμισμα, βάψιμο, ζωγραφική Χρώματα: Γνώση, διάκριση, ταύτιση, σύνθεση Σχήματα: Γνώση, διάκριση, ταύτιση, σύνθεση Εξοικείωση με τον Η/Υ και τη χρήση ποντικιού: Δημιουργικά και γνωστικά παιγνίδια Βίντεο, Μουσική, Φύλλα εργασίας και Μαγικές εικόνες: Πρωτότυπες, εντυπωσιακές δραστηριότητες με… ένα κλικ

5) Εκπαιδευτικό λογισμικό δημοτικού

κατέβασμα στον υπολογιστή από το drive μου οι αντίστοιχοι φάκελοι με τα αρχεία

6) Google Earth (χάρτες)

 

Ώρα για προγραμματισμό

1) Οδηγός ξεκινήματος – Scratch

 

2) Εγκατάσταση Scratch

              ή

3) ONLINE Δημιουργία προγραμμάτων στο Scratch

 

4) Τρέξε Μάρκο

5) comput-it

6) Ώρα για κώδικα με το code.org