Ένας βυθός από ανακυκλώσιμα υλικά (2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων “Νιρέττα η Καρέττα”)

20230214 104855

Όταν οι Ρωμαίοι αναφέρονταν στη Μεσόγειο την αποκαλούσαν “Mare nostrum”, δική μας θάλασσα. Σήμερα από τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν έχει απομείνει πια παρά μια θύμηση απόμακρη. Ωστόσο η ηχώ από εκείνες τις λατινικές λέξεις δεν έχει σβήσει με το διάβα του χρόνου. Έτσι, κι εμείς που κατοικούμε στις χώρες που την περιβάλλουν, μπορούμε να λέμε πως αυτή η “δική μας θάλασσα” είναι πηγή ζωής, μια κληρονομιά κοινή, που χρειάζεται την φροντίδα όλων μας.

23 ΜΑΪΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΕΛΩΝΑΣ | 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ

Ο Κυπαρισσιακός κόλπος αποτελεί τον 2ο σημαντικότερο βιότοπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα (Caretta caretta) στη Μεσόγειο.

Στο 2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τίτλο « Νιρέττα η Καρέττα» οι μαθητές του Δ1 τμήματος ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που την απειλούν, προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε σχέση με τις αρνητικές επιπτώσεις του ανθρώπου στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Έφτιαξαν έναν από τους πιο όμορφους βυθούς που έχετε δει! Μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά. Χελώνες, μέδουσες και χταπόδια  κολυμπούν στον τοίχο της τάξης τους.

20230214 104855 20230214 104924

Και δεν σταμάτησαν εκεί. Έγραψαν και το δικό τους παραμύθι για τη Νιρέττα την Καρέττα. Αλλά δεν σας το αποκαλύπτουμε ακόμη…