Για μαθητές και όχι μόνο

f520611849825048000aa01c0a3134a5

Τί διαβάσαμε εφέτος;

Γράφετε εδώ την προσωπική σας άποψη για τα βιβλία που διαβάσατε εφέτος. Τί σας συγκίνησε, αν μάθατε απ’ αυτά κάτι που θα μπορούσε να επιδράσει θετικά στη ζωή σας, αν σας μετέδωσε κάποια μηνύματα και αν θα ενθαρρύνετε άλλους να το διαβάσουν. Η γνώμη σας μετράει!

Προηγούμενη

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Επόμενο

Εντυπώσεις…

  1. Ασημίνα Λαδά

    Το βιβλίο “Άνθρωποι και Ποντίκια” του John Steinbeck ήταν κατ’εμέ μέτριο. Απλός , καθημερινός λόγος , σχεδόν καμία περιγραφή των χαρακτήρων και κουραστικό μετά από μερικές σελίδες. Παρόλα αυτά δημιουργεί εικόνες στο μυαλό του αναγνώστη και το τέλος αξίζει τον κόπο. Η φιλία και η αγάπη των κεντρικών ηρώων ήταν ένα από τα πιο ωραία κομμάτια αυτού του βιβλίου. Είναι αρκετά βαρύ και σίγουρα δεν περιέχει χιούμορ. Το προτείνω μόνο σε αυτούς που διαβάζουν τέτοιου είδους κείμενα.

  2. Βίκυ Σκιρλή

    Διαβάζοντας το βιβλίο του Ζαν-Πιερ-Υτεν, Σκύλος μιας ζωής, ανακαλύπτεις μια σχέση που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα στον άνθρωπο και στο ζώο. Το συγκεκριμένο βιβλίο μας αφηγείται το ισχυρό δέσιμο του Ζαν-Πιερ-Υτεν με τον σκύλο του Μαμπρούκ. Εμένα προσωπικά μου άρεσε ,γιατί μας διδάσκει ποσό σημαντική είναι η παρουσία ενός ζώου στον άνθρωπο .Ο σκύλος νοηματοδοτεί την ζωή του ,δίνει κίνητρο να δραστηριοποιηθεί κοινωνικά ,να μάθει καινούργια πράγματα και να αποκτήσει δεξιότητα και εμπειρίες. Βέβαια μου προκάλεσε και στενάχωρα συναισθήματα ,γι’ αυτό θα το πρότεινα μόνο σε αναγνώστες που αγαπούν πολύ τα ζώα αλλά και σε αυτούς που αντέχουν συγκινήσεις και δεν είναι πολύ ευαίσθητοι.

  3. Μελίνα Χριστοπούλου

    Το βιβλίο “Η εκδρομή της Ευδοκίας” του Παντελή Μπουκάλα είναι ένα αρκετά ωραίο και ενδιαφέρον βιβλίο το οποίο ελκύει τον αναγνώστη χάρη στην ποιητικότητα της έκφρασής του “χαράματα και ανέτειλε μια λέξη στα μάτια του”. Πρόκειται για μια μικρή συλλογή κειμένων και στίχων με έντονο ερωτικό χαρακτήρα και υπερρεαλιστική διάθεση που μπορεί να δυσκολέψει όποιον δεν είναι μυημένος σε αυτόν τον τρόπο γραφής. Παρόλα αυτά θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα στους λάτρεις της ποίησης.

  4. Μαρία Σκρουμά

    Το βιβλίο του Χρήστου Χαρτοματσίδη “το παλιό κτίριο” είναι ένα βιβλίο που διηγείται 8 διαφορετικές ιστορίες. Έχει γενικά βαρύ κλίμα, όχι όμως σε όλα τα σημεία καθώς σε κάποια τα διακωμωδεί . Ο συγγραφέας είναι ρεαλιστικός είναι αληθοφανής . Όμως μετά από ένα σημείο γίνεται κουραστικό και χωρίς άλλο ενδιαφέρον. Χρησιμοποιεί απλή και κατανοητή γλώσσα . Οι ιστορίες του διαδραματίζονται στη Βουλγαρία τη δεκαετία του 50 . Θα το πρότεινα σε άτομα που τους αρέσουν τα διηγήματα

  5. Δημήτρης Πάτσιος

    Η ποιητική συλλογή του Γιάννη Δάλλα “Ζωντανός Χρόνος” μου φάνηκε κάπως δυσνόητη λόγω του υπερρεαλιστικού τρόπου γραφής, του υπαινικτικού και οραματικού του λόγου. Μιλάει για πολλά πράγματα, έχει έντονο χαρακτήρα σε κάποια σημεία και και καλπάζουν σε φαντασία. Μου έκανε εντύπωση ο στίχος “ο ξανθός βιαστής των ονείρων”. Θα έλεγα ότι στην ποίηση του υπάρχει πολύ ενέργεια και ότι φτάνει στο βάθος των πραγμάτων. Δύσκολα θα το πρότεινα στους συμμαθητές μου , θα το συνιστούσα όμως σε όσους έχουν εντρυφήσει κάπως στον ποιητικό λόγο.

  6. Σοφοκλής Καπέλλος

    Διάβασα πρόσφατα το βιβλίο “Βίος Ασωμάτων και άλλα ποιήματα” του Σωτήρη Τριβιζά το οποίο για τα δικά μου γούστα ήταν αρκετά καλό. Επρόκειτο για μια συλλογή ποιημάτων αρκετά από τα οποία είχαν ερωτικό χαρακτήρα , με κάποιους στίχους να με προβληματίζουν ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα μου έμεινε ο στίχος “και πάλι αγία και πόρνη” , αφήνοντας την φαντασία του αναγνώστη να διεισδύσει βαθιά μεσ’ το νου . Σε έβαζε να προβληματιστείς για τα πολλά πρόσωπα του κάθε ατόμου , κάτι που παρουσιάζεται συχνά στην καθημερινή μας ζωή . Η γλώσσα ήταν απλή , γεμάτη εικόνες και συνειρμούς , ρέουσα, που καλούσε τον αναγνώστη σε μια απολαυστική ανάγνωση ιστοριών “σωμάτων-ασωμάτων” που θα τις πρότεινα σε όποιον του αρέσουν τα νοερά ηδονικά ταξίδια …

  7. Ανδρομάχη Σταματάκη

    Η συγγραφέας Κωστούλα Μητροπούλου θέλει να μας δείξει μέσα από το βιβλίο της το παλαιοπωλείο στην Τσιμισκή ,το πάθος που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα σε έναν άντρα μεγάλο σε ηλικία και σε ένα νέο κορίτσι δεκαεννέα χρονών στην συγκεκριμένη περίπτωση .Το βιβλίο είναι άκρως ερωτικό και σκληρό .Ο τρόπος με τον οποίο διηγείται τις ερωτικές σκηνές δεν μου άρεσε πολύ γι’αυτό και δεν θα το πρότεινα να το διαβάσουν οι συμμαθητές μου ,μόνο σε ορισμένους που τους αρέσει η τολμηρή περιγραφή των ερωτικών σκηνών θα τους αρέσει το συγκεκριμένο βιβλίο.

  8. Βασίλης Ψιαχούλιας

    Το βιβλίο “Γράμμα στον Πατέρα” του Franz Kafka ,ήταν ένα αρκετά καλό βιβλίο για τα γούστα μου, αν και μετά από κάποιο σημείο γίνοταν κάπως κουραστικό, διότι θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να είναι τόσο μεγάλο. Όπως αναφέρει και ο τίτλος είναι ένα γράμμα ενός γιού προς τον πατέρα του, στο οποίο ο γιός θέλει να επισημάνει την δυσανασχέτηση του για την συμπεριφορά του ως προς το πρόσωπο του αλλά και για τις άσχημες παιδαγωγικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε οι οποίες παρά καλό έκαναν στον συγγραφέα. Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο ήταν ότι ο συγγραφέας δεν ανέφερε μόνο τα μειονεκτήματα του πατέρα αλλά και τα δικά του. Το θεωρώ ενδιαφέρον βιβλίο και θα το πρότεινα κυρίως σε άτομα που τους αρέσει ο κόσμος της ψυχοθεραπείας

  9. Ασπασία Σερδάρη

    Το βιβλίο Ντεμιαν του συγγραφέα ‘ερμαν εσσε ήταν αρκετά ωραίο , βιωματικό και ενδιαφέρον γιατί μεταδίδει πάρα πολλά μηνύματα για την ζωή . Επισημαίνει τις διακρίσεις ανάμεσα στο καλό και το κακό,το φωτεινό και το σκοτεινό . Ο Σίνγκελ που ήταν ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, προσπάθησε να βρει τον εαυτό του στην διάρκεια της εφηβικής και παιδικής του ηλικίας .Σε όλο αυτό ,στήριγμα του είναι ένας μεγαλύτερος συμμαθητής του, ο Ντεμιαν .Αυτό που μου άρεσε περισσότερο και κατάλαβα είναι ότι ο καθένας στην ζωή του έχει το δικό του δρόμο και πρέπει να προσπαθεί για να τον βρει και να καταφέρει να κάνει αυτό που θέλει. Το συγκεκριμένο βιβλίο που είναι χωρισμένο σε διήγηματα θα το πρότεινα σε ανθρώπους που τους αρέσουν τα διηγήματα και οι ιστορίες ζωής..

  10. Νίκη Μαγγίνα

    Το βιβλίο Ροζαμούνδη του Η.Χ. Παπαδημητρακόπουλου είναι μία συλλογή ιστοριών σε απλό καθημερινό λόγο που σχετίζονται ως το πλείστον με περιπέτειες από την διάρκεια της θητείας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα. Θα το πρότεινα βασικά σε αγόρια που θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο με ένα βιβλίο και θέλουν να γνωρίσουν εμπειρίες άλλων από τον στρατό.

  11. Κωνσταντίνος Τσιόγκας

    Η νουβέλα ”Τα καλύτερα χρόνια” του Δημήτρη Νόλλα αναφέρεται σε ένα ρουτινιάρικο και προβληματικό 24ωρο ενός αντρόγυνου. Ο λόγος είναι πεζολογικός και παντού υπάρχει ένας διάχυτος ερωτισμός. Σίγουρα δεν είναι ένα βιβλίο για όσους έχουνε έντονες λογοτεχνικές ανησυχίες.

  12. Κλέιντι Νίκα

    Η ποιητική συλλογή του Τάκη Γραμμένου ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ, είναι αρκετά δυσνόητη και θα την πρότεινα μόνο σε όσους είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τον ποιητικό λόγο. Πρόκειται για 17 ποιήματα ,ε διαφορετικό περιεχόμενο και εμπνευσμένο από διαφορετικές στιγμές κάποια από τα οποία για να τα καταλάβεις πρέπει να έχεις γνώσεις ιστορίας.

  13. Θωμάς Λαμπρόπουλος

    Το βιβλίο που διάβασα του Στέλιου Ξεφλούδα ”μέρες μέσα στο σκοτάδι” αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου κλεισμένου μέσα σε ένα κελί. Είναι ένα βιβλίο σε συγκρίνει ιδιαίτερα γιατί λυπάσαι τον άνθρωπο που βρίσκεται στο κελί και συμμεριζόμαστε τον πόνο και την θλίψη του γι’ αυτό που έπαθε. Είναι ένα βιβλίο για ανθρώπους που αντέχουν να το διαβάσουν, δηλαδή να μην συγκινούνται εύκολα. Η αλήθεια είναι πως προτιμούσα κάτι καλύτερο.

  14. Νίκος Τσεμεντζής

    Το βιβλίο “Το δάνειο του χρόνου” του Κώστα Μαυρουδή είναι ένας ιδιότυπος συνδυασμός ποίησης και πεζογραφίας, με πολλά στοιχεία που μοιάζουν βιογραφικά. Όλα αυτά αναφέρονται σε μια άλλη εποχή πιο παλιά που επειδή δεν την γνωρίζω δεν με συγκινεί ιδιαίτερα. Παρ όλα αυτά το βιβλίο μου έκανε ευχάριστη εντύπωση θα το συνιστούσα και σε σας αν σας ενδιαφέρει αυτό το είδος λογοτεχνίας.

  15. Δάφνη Παπουτσή

    Tο βιβλίο του Πέτρου Αμπατζόγλου που διάβασα, Tι θέλει η κυρία Φρίμαν, είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον αφήγημα και τοποθετείται στο ελληνικό νησί της Άνδρου. Στην αρχή είναι λίγο βαρετό και δυσκολεύεσαι να καταλάβεις εύκολα την πλοκή, όμως στη συνέχεια ιντριγκάρει την περιέργεια του αναγνώστη για την εξέλιξη της ιστορίας η οποία γίνεται με τρόπο ξέγνοιαστο και ανάλαφρο. Θα το πρότεινα για ανάγνωσμα σε καλοκαιρινό κλίμα με συντροφιά την θάλασσα και γενικότερα θα το συνιστούσα σε πιο μεγάλες ηλικίες.

  16. Εβελίνα Γλάστρα

    ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΟΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    Το θέμα του βιβλίου βασιζόταν σε έναν έρωτα που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μπερδεμένων συναισθημάτων που είχε η κοπέλα προς το αγόρι.
    Μου άρεσε πολύ γιατί το βιβλίο ήταν λες και έκανα έναν διάλογο με άνθρωπο ο οποίος μου μοιραζόταν τι πέρναγε. Βρήκα πολλά κοινά με την δικιά μου ψυχολογία και του συγγραφέα και αυτό με έκανε να δεθώ με το βιβλίο.
    Αναφέρεται πιο πολύ για την ηλικία τον εφήβων γιατί μιλάει για έναν μπερδεμένο έρωτα ο οποίος δεν κατέληξε έτσι όπως το φανταζόταν το αγόρι και για αυτό τον λόγο λέει πολλά ενθαρρυντικά λόγια τα οποία είναι συμβουλές για εμάς τους νέους.
    Προτείνω να το διαβάσετε θα αλλάξετε αρκετά τον τρόπο σκέψης και θα σας βοηθήσει αρκετά αν δεν νιώθετε καλά να μιλήσετε σε κάποιον γνωστό σας – ή φίλο σας .

  17. Μαριλένα Θανασενάρη

    Το βιβλίο που διάβασα είναι μια ποιητική συλλογή του Λευτέρη Πουλιού με τίτλο Το Αλληγορικo Σχολείο. Μου αρέσαν κάποια συγκεκριμένα ποιήματα του κυρίως η Ερωτική
    Γεωγραφία από το οποίο μου έκανε εντύπωση ο στίχος Αγάπα με, χάιδεψέ με, λιώσε με στο στόμα σου, διώξε από πάνω σου την αόριστη μελαγχολία. Θα το πρότεινα σε όσους αρέσουν τα ποιήματα με αγάπη πoνο και μυθολογία…

  18. Δήμητρα Λαμπρόπουλου

    Το βιβλίο το οποίο διάβασα ήταν Ο μικρός αδελφός της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου. Η συγγραφέας του βιβλίου ήθελε να μας δείξει την αδελφική αγάπη όπου υπάρχει ανάμεσα σε δύο αδέλφια και τις συνθήκες του δεύτερο παγκόσμιο πόλεμου μέσα από τα μάτια των ηρώων της του Άγγελου και του Αλέξανδρου. Ήταν ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο το οποίο θα το συνιστούσα και σε άλλα παιδιά κοντά στην ηλικία μου.

  19. Το βιβλίο Το λείψανο των ημερών, το οποίο είναι του Δημήτρη Χουλιαράκη , μου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Ο τρόπος που την περιγράφει είναι ιδιαίτερος αφού φαίνεται πώς τον ίδιο δεν τον τρομάζει σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους. Μέσα από τα ποιήματα και τον υπερρεαλιστικό τρόπο γραφής , βλέπει τον θάνατο σαν κάτι που είναι αυτονόητο πώς θα συμβεί κάποια στιγμή , χωρίς να τον ανησυχεί , σου μεταδίδει κι εσένα τον τρόπο σκέψης του , να βλέπεις δηλαδή τον θάνατο με λιγότερο φόβο. Θα το πρότεινα ως ανάγνωσμα σε όσους φοβούνται τον θάνατο.

  20. Ασπασία Σερδαρη

    Το βιβλίο Η φιλία, του Ερμαν Εσσε, είναι μια νουβέλα. Είναι όμορφο και ενδιαφέρον γιατί αναφέρεται στην φιλία. Η γλώσσα του είναι απλή και κατανοητή. Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται σε δύο φίλους που ο καθένας επέλεξε το δικό του δρόμο. Ο ένας επέλεξε το δρόμο της τέχνης και του πνεύματος και ο άλλος μετά από πολύ καιρό ασωτειας καταφέρνει να ενταχθεί στον αστικό κόσμο…

  21. Μαρία Κοτσίρη

    Το βιβλίο που διάβασα της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη ,Εμένα με νοιάζει, έχει ως κύριο θέμα την μόλυνση του περιβάλλοντος. Είναι ένα ωραίο και ενδιαφέρον βιβλίο. Με εντυπωσίασε το ενδιαφέρον των παιδιών για το χωριό τους και για την μόλυνση του περιβάλλοντος. Θα το πρότεινα σε παιδιά γυμνασίου κυρίως.

  22. Πετρούλα Σερδάρη

    Το βιβλίο το αηδόνι και το τριαντάφυλλο του συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ είναι ένα ενδιαφέρον και όμορφο βιβλίο. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι χωρισμένο σε διηγήματα που έχουν όλα ως θέμα την αγάπη. Η γλώσσα του βιβλίου είναι κατανοητή. Αυτό το βιβλίο το προτείνω σε ανθρώπους που του αρέσουν τα διηγήματα, είναι ρομαντικοί και βαθιά συναισθηματικοί.

  23. Σπύρος Τζιώρης

    Το βιβλίο που διάβασα είναι το Κρυφό Σκολειό όπου η συγγραφέας του είναι η κ. Άλκη Τροπαιάτη. Το βιβλίο αναφέρεται στα χρόνια που οι Έλληνες ζούσαν υπό την Τουρκική Σκλαβιά και περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να μάθουν γράμματα. Αυτό το βιβλίο το προτείνω σε παιδιά του γυμνασίου χωρίς δισταγμούς γιατί το περιεχόμενό του είναι κατά τη γνώμη μου τέλειο!

  24. Κυριακή-Φωτεινή Τσεμεντζή

    Το βιβλίο που διάβασα είναι το πεζογράφημα Μητριά Πατρίδα του Μιχάλη Γκάνα. Είναι ένα βιβλίο που αναφέρεται στον πόλεμο και περιγράφει τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες αντάρτες και άμαχος πληθυσμός καλούνταν να επιβιώσουν. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωση μου προκλήθηκαν συναισθήματα όπως λύπη και αγωνία. Ως εκ τούτου θα το πρότεινα σε άτομα που τους αρέσουν τα ιστορικά βιβλία.

  25. Κωνσταντίνα Δρούλια

    Το βιβλίο Σκύλος μιας Ζωής είναι αφιερωμένο στον αγαπημένο σκύλο του συγγραφέα. Ο Ζαν Πιερ Υτεν μας διηγείται στιγμές που πέρασαν μαζί πριν τον θάνατo του Mάμπρουκ. Εντύπωση μου έκανε το ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο που αναπτύχθηκε μεταξύ τους καθώς και η αφοσίωση του Μάμπρουκ στο αφεντικό του. Ο Μάμπρουκ ήταν πρωταγωνιστής στην σειρά Τριάντα εκατομμύρια φίλοι και όταν έπαιζε στην τηλεόραση δεν την έχανε. Το βιβλίο αυτό το προτείνω σε όσους έχουν αγάπη προς τα ζώα και ιδιαίτερη συμπάθεια στους σκύλους.

  26. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΜΕΝΤΖΗΣ

    Το βιβλίο, Ονειρεύομαι τους φίλους μου, του Δημήτρη Νόλλα ήταν κατά την άποψή μου μέτριο. Ο λόγος του είναι απλός και καθημερινός αλλά δεν υπήρχε περιγραφή των χαρακτήρων του με αποτέλεσμα να γίνεται λίγο βαρετό. Παρόλα αυτά το βιβλίο είναι γεμάτο από δυνατές εικόνες, έχει ζωντάνια και χιούμορ. Το συγκεκριμένο βιβλίο θα το πρότεινα σε άτομα που τους αρέσουν τέτοιου είδους κείμενα.

  27. Δήμητρα Λαμπροπούλου

    Το βιβλίο με τίτλο Η Φιλοξενούμενη, της Αγγέλα Καστρινάκη, είναι ένα βιβλίο το οποίο σε αφήνει να διεισδύσεις στο νου και να διαβάσεις τις σκέψεις μιας μοναχικής γυναίκας η οποία αισθάνεται φιλοξενούμενη στο ίδιο της το σπίτι και αρέσκεται στο να διαβάζει βιβλία. Η ίδια εξιστορεί τις εμπειρίες της με έναν τρόπο που με έκανε να ταυτιστώ μαζί της και να θέλω να διαβάζω το βιβλίο όλο και περισσότερο. Προσωπικά μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον και θα το πρότεινα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

  28. Μαρία Παπουτσή

    Το βιβλίο που διάβασα είναι το διήγημα ΤΑΣΩ του Κ. Χατζόπουλου. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα ευανάγνωστο διήγημα το οποίο προτείνω σε συμμαθητές της ηλικίας μου και άνω, καθώς και σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικά συναισθηματικά διλήμματα. Ο συγγραφέας επικεντρώνεται κυρίως στη γυναίκα και στον αμοιβαίο έρωτα που ωστόσο οδηγεί μια σχέση σε αδιέξοδο λόγω των κοινωνικών διαφορών.

  29. Χρήστος Γκορίτσας

    Το βιβλίο του Ιούλιου Βερν με τίτλο Το μυστηριώδες νησί, είναι πολύ συναρπαστικό! Περιγράφει την προσπάθεια ναυαγών να επιβιώσουν σε ένα νησί κυνηγώντας για την εύρεση τροφής οι οποίοι τελικά και διασώζονται. Πρόκειται για ένα βιβλίο με έντονη δράση το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα από τον πιο μικρό στον πιο μεγάλο!

  30. Ζωή Μπεκιάρη

    To φως του κόσμου είναι το βιβλίο που επέλεξα να διαβάσω με συγγραφέα τον Έρνεστ Χέμινγουεη. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι περιγράφει αληθινές ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή γι αυτό θα το πρότεινα σε αναγνώστες που αναζητούν ρεαλιστικά γεγονότα ή καταστάσεις.

  31. Το βιβλίο που επέλεξα να διαβάσω λέγεται “Από πρώτο χέρι”. Πρόκειται για 4 διηγήματα του Περικλή Σφυρίδη που βασίζονται στις ιατρικές του εμπειρίες.
    Τα διηγήματα έχουν συναρπαστική πλοκή και σχετίζονται με τη σύγχρονη σκέψη. Το βιβλίο αυτό θα το πρότεινα σίγουρα σε άλλους, επειδή περιγράφονται γεγονότα που συμβαίνουν στη σύγχρονη εποχή.

  32. Βικτώρια Ρουτσάι

    Ο Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος του συγγραφέα Άλντους Χάξλεϋ είναι ένα φουτουριστικό βιβλίο. Περιγράφει έναν προκαθορισμένο μελλοντολογικό κόσμο τον οποίο φέρνει σε αντίθεση με τη φυσική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Το ερώτημα που τίθεται στο τέλος και προβληματίζει τον αναγνώστη είναι εάν οι προφητείες αυτές είναι αληθινές και ποιες επιπτώσεις μπορούν να έχουν στην κοινωνία.

  33. Μελίνα Χριστοπούλου

    Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο του Γιάννη Τζανετάκη με τίτλο “Ονείρου έρως”. Αν και δεν είναι στα γούστα μου τέτοιου είδους βιβλία με ποιήματα αυτό μου άρεσε αρκετά.
    Τα διάφορα ποιήματα με διαφορετικό περιεχόμενο το καθένα κερδίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Πρόκειται για ένα βιβλίο με έντονο τον ερωτικό το χαρακτήρα και κάποιους στίχους που με προβλημάτισαν. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον είναι λάτρης της ποίησης γιατί είναι ένα βιβλίο γεμάτο με εικόνες και εκατοντάδες στίχους.

  34. Δημήτρης Τσιόγκας

    Το βιβλίο με τίτλο, Η ανακάλυψη της Βραζιλίας, του Πέδρο Αλβαρες Καμπραλ έχει κύριους πρωταγωνιστές τον Βάσκο ντε Γκάμα, ο οποίος πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι στις Ινδίες. Σε γενικές γραμμές θα το χαρακτήριζα ένα διασκεδαστικό, περιπετειώδες και πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Τέλος το βιβλίο θα το πρότεινα σε άτομα που τους αρέσουν τα ταξίδια και οι περιπέτειες.

  35. Δημοσθένης Σιάτος

    Το βιβλίο, Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη, της Αμάντα Μιχαλοπούλου αποτελείται από πέντε διαφορετικές ιστορίες. Παρόλο που είναι «ανάλαφρο» στην ανάγνωσή του έπειτα από μερικές σελίδες γίνεται κουραστικό. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί απλή κατανοητή γλώσσα ενώ δημιουργεί εικόνες στο μυαλό του αναγνώστη. Θεωρώ ότι αξίζει κανείς να το διαβάσει και θα το πρότεινα σε άτομα που τους αρέσουν τα διηγήματα.

  36. Νικόλαος Χριστόπουλος

    Το βιβλίο, Ζητείται ελπίς, του Αντώνη Σαμαράκη είναι πολύ ενδιαφέρον και βασίζεται στον πόλεμο. Ο λόγος του είναι απλός και καθημερινός. Το βιβλίο δεν είναι καθόλου κουραστικό και βαρετό. Θα το πρότεινα σε όλους μια και μιλάει για την ιστορία του τόπου μας.

  37. Νικόλαος Χριστόπουλος

    Το βιβλίο , το χρονικό των τριών ημερών, της Κωστούλας Μητροπούλου με εντυπωσίασε διότι αναφέρεται στο Πολυτεχνείο. Ο λόγος του είναι απλός, καθημερινός και θα το πρότεινα σε όλους επειδή είναι ένα πολύ εντυπωσιακό και ενδιαφέρον λογοτεχνικό βιβλίο.

  38. Σπυριδούλα Γλάστρα

    Διαβάζοντας το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, Άξιον Εστί, βλέπω από την αρχή μία δύσκολη τεχνική γραφής, που χρησιμοποιεί ο ποιητής και μία αυστηρή δόμηση, που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατανόησή του. Μου άρεσε το ποίημα αυτό γιατί γράφτηκε για τα φοβερά χρόνια του πολέμου, την κατοχή, τον εμφύλιο που τα έζησε ο ίδιος ο ποιητής και ένοιωσε την ανάγκη για μία διαμαρτυρία. Είναι δύσκολο παρ’ όλα αυτά να το κατανοήσει κάποιος για τον περίπλοκο τρόπο ανάπτυξής του, για το θέμα με το οποίο ασχολείται και για τη βαθύτητα των νοημάτων του. Το προτείνω σε ανθρώπους που έχουν ένα επίπεδο γνώσης που θα μπορούσαν να καταλάβουν το βιβλίο.

  39. Κωνσταντίνος Λαλιώτης

    Το βιβλίο του Κωστή Γκιμοσούλη, Η Αγία Μελάνη, είναι ένα βιβλίο που διηγείται 24 διαφορετικές ιστορίες σε μικρά κειμενάκια. Έχει πολύ μεταφορικό λόγο, η γλώσσα του είναι ακατανόητη. Ο λόγος του βιβλίου είναι δύσκολος στην κατανόηση. Ο συγγραφέας μιλάει σε πολλά σημεία στο πρώτο πρόσωπο. Θα το πρότεινα σε άτομα που τους αρέσουν τα μικρά κειμενάκια με διαφορετικό θέμα.

  40. Γιάννης Τσιόγκας

    Το βιβλίο που εγώ διάλεξα έχει τίτλο Που Ζει ο Λύκος; της Ρέας Γαλανάκη. Το κείμενο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ μέτριο. Καταντάει κουραστικό και σε κάποια σημεία και είναι ακαταλαβίστικο. Πιστεύω πως δεν είναι για την ηλικία μου γι αυτό θα το πρότεινα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

  41. Σκρουμάς Κωνσταντίνος

    Διάβασα πρόσφατα το “Δον Κιχώτη” του Μιχαήλ Θερβάντες.Πρόκειται για έναν άνρωπο που διάβαζε πολλά βιβλία για ιππότες,δράκους,νάνους και άλλα μυθικά τέρατα.Επηρεάστηκε τόσο που ήθελε να γίνει και αυτός ιππότης όμως η φαντασία του ήταν τόσο μεγάλη που έπλαθε οράματα και ζούσε καταστάσεις που υπήρχαν μόνο στο μυαλό του και όχι στην πραγματικότητα.Το βιβλίο αυτό μου χάρισε πολύ χαρά καθώς το διάβαζα και θα το πρότεινα σε όσους αρέσουν οι φανταστικές ιστορίες.

  42. Δάφνη Παπουτσή

    Το βιβλίο που μου κίνησε το ενδιαφέρον να διαβάσω ήταν του Ηλία Κουτσούκου με τίτλο Βόλτα με πιτζάμες. Είχε αρκετές και ενδιαφέρουσες ιστορίες να διαβάσεις οι οποίες έβγαζαν νόημα αλλά σου κινούσαν το ενδιαφέρον ή την περιέργεια να τις διαβάσεις. Είχε πολλά κωμικά σημεία. Και μία από τις πιο ωραίες και αστείες φράσεις του κειμένου ήταν “γλίτωσες απ’ τη φάμπρικα, και εγώ τους λέω ρε τρόμπες σε φάμπρικα δουλεύουμε και κερνάω και μπίρες!” Γενικά μπορώ να πω πως αυτό το βιβλίο το συνιστώ σε όλους και αξίζει να το διαβάσουν όλοι γιατί είναι ένα βιβλίο που έχει αρκετή σημασία.

  43. Μαρία Σκρουμά

    Το βιβλίο που διάβασα Το μεγάλο παιδί του Κώστα Παρορίτη είναι ένα βιβλίο που έχει βαρύ κλίμα καθώς αναφέρεται σε ένα παιδί το οποίο έχασε πολύ μικρό το πατέρα του και αναγκάστηκε να δουλέψει για να επιβιώσει. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι καθαρεύουσα καθώς διαδραματίζεται την εποχή του 1916. Προτείνω να το διαβάσουν άτομα το οποία δεν συγκινούνται εύκολα καθώς είναι ένα αρκετά μελαγχολικό βιβλίο

  44. Μελίνα Χριστοπούλου

    Ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα και μου έκανε εντύπωση είναι το To Μεγάλο Παιδί, του Κώστα Παρορίτη. Είναι ένα βιβλίο αρκετά στενάχωρο με πολλές στενάχωρες σκηνές, καθώς και πολύ θλιβερή η ιστορία του η οποία πρόκειται για ένα μικρό παιδί που έχασε τον πατέρα του σε πολύ μικρή ηλικία. Δεν είμαι λάτρης αυτών των ειδών βιβλίων με τόσο καταθλιπτικό και σκληρό περιεχόμενο αλλά θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όσους λατρεύουν το δράμα. Η γλώσσα του είναι στην καθαρεύουσα αφού η ιστορία γράφτηκε το 1916 και δεν θα δυσκολέψει κανέναν ώστε να καταλάβει την ιστορία.

  45. Ασπασία Σερδαρη

    Το βιβλίο πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη είναι αρκετά ενδιαφέρον. Η γλώσσα είναι καθαρεύουσα αλλά και κατανοητή. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελείται από 16 μικρές ιστορίες του Πάσχα που έχουν σχέση με την θρησκεία και την παράδοση. Μερικές ιστορίες είναι πιο χαρούμενες και κάποιες λυπητερες.. Είναι γραμμένες αυθόρμητα και ειλικρινά βγαλμένες από την ζωή. Το βιβλίο αυτό θα το πρότεινα σε αυτούς που τους αρέσουν τα διηγήματα και η πραγματικές ιστορίες.

  46. Κωνσταντίνος Κουτρέτσης

    Στο βιβλίο, τα ταξίδια, του Γιώργου Χειμώνα ο συγγραφέας μας διηγείται κάποια ταξίδια που έκανε στην Ευρώπη αλλά και στη φαντασία του. Όταν διαβάζεις το βιβλίο σου δημιουργούνται εικόνες, σε ταξιδεύει. Εκείνο που δεν μου άρεσε σε αυτό ήταν ότι μπερδευόμουν με τον τρόπο που ο συγγραφέας παρουσίαζε τα ταξίδια. Τέλος, προτείνω το βιβλίο σε όσους αρέσει η φαντασία.

  47. Ασπασία Σερδάρη

    Το βιβλίο του Στρατή Δούκα Η Ιστορία ενός αιχμαλώτου είναι ένα έργο βαθιά αντιπολεμικό και φιλειρηνικό .Το ύφος του βιβλίου είναι απλό και λιτό. Η γλώσσα του είναι απλή και με κάποιες τουρκικές λέξεις. Το συγκεκριμένο βιβλίο μιλά για ένα Έλληνα στρατιώτη που ήταν αιχμάλωτος και κατάφερε να διασωθεί ο οποίος είχε συλλήφθη κατά την καταστροφή της Σμύρνης. Θα το πρότεινα σε αυτούς που αγαπούν την ιστορία και θέλουν να μάθουν τέτοιες ιστορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση