2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ :ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  https://www.youtube.com/watch?v=emBkFNdkG-c

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Όντενσε, στο νησί Φιονία της Δανίας. Ο πατέρας του με τον καιρό ξέπεσε και δούλευε τσαγκάρης, για να ζήσει την οικογένειά του. Αλλά, μην μπορώντας να αντέξει στη φτώχεια, πέθανε πολύ νέος, αφήνοντας το γιο του το Χανς ορφανό, με τη μητέρα του για μόνο στήριγμα.Ο Χανς ήταν ένα περίεργο παιδί με εξαιρετική φαντασία. Πολλές φορές τον έβλεπαν να περπατά στο δρόμο σαν ονειροπαρμένος και το μυαλό του δεν το είχε πουθενά αλλού, παρά μόνο στα ποιήματα και στο διάβασμα. Προσπάθησε άδικα να μάθει την τέχνη του πατέρα του. Όταν τέλειωσε το σχολείο των άπορων παιδιών, μπήκε σε ένα ραφτάδικο, για να μάθει την τέχνη, αλλά ούτε και εκεί τα κατάφερε. Το ενδιαφέρον του κέρδισε το θέατρο, όπου αποστήθιζε ολόκληρες σκηνές από τα έργα που έβλεπε. Όταν ήταν με τους φίλους του, του άρεσε να απαγγέλλει και να τραγουδά. Ήταν δεκατεσσάρων χρονών, όταν, κυνηγώντας μια καλύτερη τύχη, έφθασε στην Κοπεγχάγη, με μόνη του περιουσία 30 φράγκα με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Έδωσε εξετάσεις στη Βασιλική Σχολή θεάτρου, αλλά ήταν τόσο άσχημος και αδύνατος, που δεν τον δέχτηκαν.Ευτυχώς είχε ωραία φωνή κι άρχισε να σπουδάζει μουσική, αλλά αρρώστησε ξαφνικά και έχασε τη φωνή του. Έτσι, το μόνο ταλέντο που του έμεινε ήταν το ταλέντο της ποίησης. Οι στίχοι του άρεσαν και βρήκε έναν προστάτη, τον Κέλλαν, που τον έστειλε στο πανεπιστήμιο, όπου κέρδισε μια βασιλική επιχορήγηση. Το 1827 δημοσίευσε ποιήματά του και έπειτα εξέδωσε μια σειρά έργων που του εξασφάλισαν την παγκόσμια δόξα.Αφού εξέδωσε αρκετά βιβλία, άρχισε τα ταξίδια του. Γύρισε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και ταξίδεψε στην Ανατολή. Απόκτησε μεγάλη δόξα και η μεγαλύτερη ευτυχία του ήταν η υποδοχή που του έκανε η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Όντενσε, που τον κάλεσε στα 1867. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875 στην Κοπεγχάγη.

Μερικά από τα πολύ γνωστά παραμύθια του είναι:

  • Η μικρή γοργόνα
  •  Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα
  •  Οι αγριόκυκνοι
  •  Η Βασίλισσα του χιονιού
  • Η Βασιλοπούλα και το ρεβίθι
  • Η Τοσοδούλα
  •  Το ασχημόπαπο
  •  Τα κόκκινα παπούτσια
  •  Χόλγκερ ο Δανός
  • Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
  • Το μολυβένιο στρατιωτάκι
  • Η δύναμη της αγάπης

https://www.youtube.com/watch?v=Kn6W3hBqn4Q  ΤΟ  ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ

ΞΕΡΕΤΕ   ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ  ΕΣΑΣ  ΚΙ  ΟΜΩΣ  ΤΟΥΣ  ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ; ΕΑΝ  ΝΑΙ  ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ  ΤΟΥΣ  , ΓΡΑΨΤΕ  ΤΟ  ΟΝΟΜΑ  ΤΟΥΣ  ΚΑΙ  ΑΝΕΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ  ΤΗΝ  ΖΩΓΡΑΦΙΑ  ΣΑΣ,   ΠΑΤΩΝΤΑΣ  ΤΟ  +

Μετάβαση στο padlet.com

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ: ΑΚΟΥΣΑΤΕ
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ; ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ Τ Ο ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ; ΑΡΕΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ,ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΞΗ , ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΙ. ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ , ΕΒΑΛΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ.. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΑΣΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ giotapanagiota14@gmail.com ή στο facebook. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΤΕ. .ΕΜΠΡΟΣ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΡΑΦΗ.
Ένα συνεργατικό τραγούδι με στίχους εμπνευσμένους από συναδέλφους εκπαιδευτικούς στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning ΄΄ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ¨
/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *