Uefa Europa League — Λίγα λόγια γι αυτήν την διοργάνωση

Ύμνος UEFA Europa League

Το UEFA Europa League  είναι μία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση . Διεξάγεται    μεταξύ συλλόγων από την περίοδο 2009-10 (μέχρι το 2009 διεξαγόταν με την ονομασία κύπελλο UEFA). Θεωρείται η δεύτερη σημαντικότερη συλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ευρώπη μετά το UEFA Champions League.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 ανακοινώθηκαν αλλαγές στη δομή της διοργάνωσης, που την έφεραν στα πρότυπα του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με αυτές, από την περίοδο 2009-10 η διοργάνωση μετονομάστηκε σε UEFA Europa League και διεξάγεται σε 12 ομίλους από 4 ομάδες, οι οποίες δίνουν διπλούς αγώνες (και όχι μονούς, όπως γινόταν ως το 2009) μεταξύ τους. Καταργήθηκε επίσης το κύπελλο Ιντερτότο και στη διοργάνωση μετέχουν τρεις ομάδες από κάθε χώρα (δύο από το πρωτάθλημα και η κυπελλούχος), εκτός από όσες χώρες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, που στέλνουν επιπλέον ομάδες και τις τρεις τελευταίες που στέλνουν μόνο την κυπελλούχο.

Πλέον, μετά τους προκριματικούς γύρους σχηματίζονται οι 12 όμιλοι των 4 ομάδων, στους οποίους μετέχουν και οι αποκλεισμένες ομάδες του τελευταίου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων (σύνολο 24) και οι 8 τρίτες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίνονται στη φάση των 32 και στη συνέχεια ακολουθούν διπλοί αγώνες νοκ άουτ, μέχρι τον μονό τελικό.

Uefa Europa League

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Uefa Europa League — Λίγα λόγια γι αυτήν την διοργάνωση”

Τα σχόλια είναι κλειστά.