Latin χοροί

LATIN

Ο χορός λάτιν έχει την καταγωγή του στη λατινική Αμερική. Τυπικοί χοροί λάτιν είναι οι Τσα τσα τσα, Ρούμπα, Σάμπα, Σάλσα, και Μάμπο.Μερικοί δάσκαλοι χορού επίσης συμπεριλαμβάνουν το Τάνγκο και το Αργεντίνικο Τάνγκο παρόλο που είναι εντελώς διαφορετικοί στην μορφή τους

Αγώνες χορού Latin

Οι κατηγορίες αγωνιστικού χορού είναι τρεις: Κατηγορία Standard, Κατηγορία Latin και Κατηγορία Ten Dance.

Η κατηγορία Standard περιλαμβάνει 5 χορούς: Waltz, Tango, Viennese Waltz, Slow Foxtrot, Quick Step.

Η κατηγορία Latin περιλαμβάνει επίσης 5 χορούς: Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble και Jive.

Η κατηγορία Ten Dance  περιλαμβάνει και τους 10 χορούς που περιλαμβάνονται στις κατηγορίες Standard και Latin: Waltz, Tango, Viennese Waltz, Slow Foxtrot, Quick Step, Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble και Jive.

Στις παραπάνω κατηγορίες Λατιν και Ευρωπαϊκών Χορών (Standard) διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Εθνικής Χοροαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος από μέλη Συλλόγους αυτής Εθνικά Πρωταθλήματα, Κύπελλα και άλλοι επίσημοι Αγώνες Αθλητικού Χορού στην Ελλάδα, ακολουθώντας τους συγκεκριμένους κανόνες και βηματολόγια της που είναι σύμφωνα με αυτά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικού Χορού W.D.S.F. και επίσης επίσημους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικού χορού (W.D.S.F.), φιλοξενώντας ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Οι πρωταθλητές αλλά και οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα αντιπροσωπεύουν στο εξωτερικό την Ελλάδα στα Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά κ.λ.π. Πρωταθλήματα, Κύπελλα και Διαγωνισμούς.

Όλοι οι Αθλητές χορού στην Ελλάδα που έχουν μόνιμο παρτενερ για να μπορούν να συμμετέχουν στα Ελληνικά Πρωταθλήματα και Κύπελλα και να αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα σε όλους τους Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς αγώνες της W.D.S.F., θα πρέπει να είναι εγγεγραμένοι και να έχουν προμηθευτεί το βιβλιάριο Αθλητή Ε.Χ.Ο.Ε μέσα από τις Σχολές ή Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας. Οι αγώνες που διοργανώνουν ετησίως τα μέλη της ανέρχονται σε περίπου 400.

Βηματολογία

Η πρώτη τυποποίηση και καθιέρωση προτύπων στην τεχνική και τα βηματολόγια των χορών άρχισε το 1922. Το 1936 συντάχτηκε το πρώτο βιβλίο χορού με βηματολόγια και τεχνικές στους Λάτιν και Απαλούς Χορούς από τον Alex Moore από την Αγγλία. Το βιβλίο αυτό επανεκδόθηκε πολλές φορές. Σήμερα υπάρχουν και άλλα βιβλία για τα βηματολόγια, τόσο για την κατηγορία Latin όσο και για την κατηγορία Standard χορών, τα οποία βασίζονται στα βηματολόγια του Moore.

Η W.D.S.F. έχει ορίσει τα πρότυπα βηματολόγια τόσο για την κατηγορία Latin, όσο και για την κατηγορία Standard σε δύο υποκατηγορίες: στα βηματολόγια International style και στα βηματολόγια American style. Η διαφορά των δύο style πέρα από τα ίδια τα βηματολόγια, έγκειται στο επίπεδο δυσκολίας. Έτσι ενώ στο International style ορίζονται επίπεδα δυσκολίας ανάλογα με την εμπειρία του κάθε αθλητή (Associate ή Member-Fellow) με την προσθήκη επιπλέον βηματισμών, στο American Style τα βηματολόγια αλλάζουν ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας των αθλητών.

Στολές/κοστούμια λατιν  

Γυναικεία

Κοστούμια Latin A collection of Latin Ballroom Dresses and Rhythm Dresses available for purchase. | Dance dresses, Salsa dress, Latin dance dresses A collection of Latin Ballroom Dresses and Rhythm Dresses available for purchase. | Dance dresses, Dancesport dresses, Ballroom dress

Ανδρικά 

Αγορά Παράστασης χορού | Ballroom Latin Dance Shirts Men Black Long Veat Coat Male Waltz Flamengo Cha Cha Clothes Competition Performance Wear DNV11344 Men's Standard and Smooth Sets | VEdance LLC - The very best in ballroom and Latin dance shoes and dancewear.

Παπούτσια  

Γυναικεία

Παπούτσια Latin κόμπος 8,5 cm τακούνι-σε 5 χρώματα | Plus Eshop  ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΧΟΡΟΥ GO DANCE LATIN 166402

Ανδρικά 

MEN'S LATIN SHOES, ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΛΑΤΙΝ ΧΟΡΟΥ   Ανδρικό παπούτσι τάνγκο από λευκό και μαύρο δέρμα λουστρίνι

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση