Σήμερα, ημέρα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 είχαμε την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε την οργανωμένη επιμορφωτική συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών με την κα Παγώνα Διούδη, ψυχολόγο και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης “Έκφραση” με τίτλο: “Διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο στοχεύοντας στη σχολική ετοιμότητα συστηματικά και οργανωμένα”.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί τμήμα ενός συνόλου οργανωμένων δράσεων που σχεδιάστηκαν, πραγματοποιηθηκαν και θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης του σχολείου μας αναφορικά με την ομαλή μετάβαση των παιδιών μας.
Η κα Διούδη, με την πολύχρονη εμπειρία της, όπως πάντα κράτησε το ενδιαφέρον όλων μας, μιλώντας για ένα θέμα πολύ σημαντικό, όπως αυτό της μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο και τα άγχη τα οποία τη συνοδεύουν. Έδωσε πολύτιμες πρακτικές συμβουλές για να διευκολυνθούν τα παιδιά κατά τη μετάβαση αυτή και να είναι οι γονείς αρωγοί τους σε αυτή τη νέα για εκείνα πραγματικότητα.
Ευχαριστούμε ολόψυχα την κα Παγώνα μας για την πάντα καίρια συμβολή της και όσους γονείς παρακολούθησαν αυτήν την επιμορφωτική συνάντηση.
Αφήστε μια απάντηση