Πασχαλινές κατασκευές – Α τμήμα
Πασχαλινές κατασκευές – Β τμήμα
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου- Β Τμήμα
κα Χριστίνα
Μιλήσαμε για τα βιβλία,τι μας προσφέρουν, σε ποια μέρη και ποτε μπορούμε να διαβάσουμε. Εξηγήσαμε τους κανόνες ξανά που έχουμε στην βιβλιοθήκη μας, είδαμε εκπαιδευτικά βίντεο, εποπτικό υλικό και αναλύσαμε τα μέρη του βιβλίου.Τελος, πήραμε από το καλάθι της ανακύκλωσης που έχουμε στην τάξη μας, παλιά σκισμένα παραμύθια που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πια και φτιάξαμε σελιδοδείκτες από κολάζ παραμυθιών και λέξεων φιλαναγνωσιας.
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2025 – Α τμήμα
κα Σοφία
Τι συμβαίνει την Άνοιξη; – Β τμήμα
κα Χριστίνα
Με την άφιξη της Άνοιξης συζητήσαμε με τα παιδιά τι αλλαγές βλέπουμε την Άνοιξη.Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά λέγοντας την γνώμη τους. Αφού καταγράψαμε τις απόψεις μας ένα κοριτσάκι είπε δεν έχουμε φτιάξει λουλούδια.Ετσι ξεκινήσαμε να κόβουμε και να ζωγραφίσουμε πολύχρωμα πέταλα τα κολλήσαμε και δημιουργήσαμε το λουλούδι της τάξης μας.
Έπειτα,χωριστηκαμε σε ομάδες και η κάθε ομάδα ανέλαβε να φταίξει από κάτι που συμβαίνει την Άνοιξη.Η πρώτη ομάδα έφτιαξε χελιδόνια, η δεύτερη λουλούδια από ποτηράκια, η τρίτη γρασίδι,η τέταρτη έκοψε πράσινα φύλλα και η πέμπτη έφτιαξε ανθούς από ροζ γκοφρε.Στη συνέχεια τα κολλήσαμε στο δέντρο της Άνοιξης της τάξης μας.
Μιλώντας για την Άνοιξη και βλέποντας το εποπτικό υλικό, τους έκανε μεγάλη εντύπωση στα παιδιά ο πίνακας του Vag Gogh “Ηλιοτρόπια” και διάφοροι πίνακες της ζωγράφου Γιαγιοι Κουσαμα,η οποία ζωγραφίζει μόνο με βούλες, κουκίδες και επαναλαμβανόμενα σχήματα.Ξεκινησαμε λοιπόν, να φτιάχνουμε τα δικά μας ηλιοτρόπια από ποτήρι για βάζο, χρησιμοποιώντας τέμπερες και κολλώντας ηλιόσπορους στο κέντρο των ηλιοτροπιων.
Τέλος, πήραμε μπατονετες και μιμηθηκαμε την Γιαγιοι Κουσαμα φτιάχνοντας ανοιξιάτικα τοπία με βούλες.
Η συμμετοχή του 9ου Νηπιαγωγείου Περάματος στην δράση “Το κίνημα της Αγκαλιάς”
https://blogs.sch.gr/9nippera/wp-admin/post.php?post=2206&action=edit
Στο παραπάνω σύνδεσμο μπορειτε να δείτε την συνεργατική δράση των δυο τμηματων και στον ακόλουθο το ηλεκτρονικό βιβλίο που διαμοιράστηκε το Δημοτικό Σχολείο Σοφικού Κορινθίας μαζί μας, με όλα τα συμμετέχοντα σχολεία.
https://view.genially.com/675ae72c662fefbd1a3749b4/interactive-content-kinhma-agkalias
Nέο ανοιξιάτικη επιδαπέδια τόμπολα-Α τμήμα
κα Σοφία-κα Λαζαρία
Οι μαθητές πρότειναν, αναζήτησαν στο διαδίκτυο, επέλεξαν και ζωγράφισαν ανα ζεύγη ανοιξιάτικες εικόνες. Εν συνεχεία γνώρισαν το web2 εργαλείο Match the Memory, όπου δημιούργησαν και ηλεκτρονική τόμπολα, προκειμένου να την διαμοιραστούν και με τους φίλους από το δεύτερο τμήμα του σχολείου μας. Επίσης μου ζητήθηκε να στείλω το λινκ και στο σπίτι προκειμένου να παίξουν όλη η οικογένεια μαζί.
Ακολουθούν οι εικόνες που ετοίμασαν οι μαθητές. Απαιτήθηκε μεγάλη προσοχή, παρατηρητικότητα και συνεργασία προκειμένου τα ζευγάρια να ζωγραφίσουν ακριβώς με τα ίδια χρώματα τις εικόνες. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.
Πατώντας το λινκ μπορείτε να παίξετε και στο σπίτι το ηλεκτρονικό παιχνίδι μνήμης.
Επέτειος 25ης Μαρτίου 2025
Οι μαθητές των δυο τμημάτων τιμήσαν τη σημερινή ημέρα με ποιηματάκια και τραγούδια.
Α τμήμα – κα Σοφία
Β τμήμα-κα Χριστίνα
Στα πλαίσια της Εθνικής και Θρησκευτικής Εορτής μιλήσαμε με τα παιδιά για την Επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων. Μαθαμε τα γεγονότα μέσα από κατάλληλα εκπαιδευτικά βίντεο και εποπτικό υλικό. Μιλησαμε και γνωρίσαμε τους ήρωες του ’21 μέσα από βιβλία, παραμύθια, εποπτικό υλικό γνωρίσαμε και τον ποιητή Ρήγα Φεραιο όπου μέσα από το Θούριο έριξε τους σπόρους της Λευτεριάς και έτσι φτιάξαμε και το δικό μας γλάστρακι και ρίξαμε τους δικούς μας σπόρους.
Διαβάζοντας το βιλιο ‘Η Επανάσταση των Ελλήνων’ μιλήσαμε για τις έννοιες της ειρήνης και του πολέμου.Φτιαξαμε ομαδική εργασία τον άνθρωπο Ειρήνη και τον άνθρωπο Πόλεμο,τα παιδιά ζωγράφισαν αυθόρμητα τι τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούν τη λέξη ειρήνη και τη λέξη πόλεμος και φτιάξαμε το περιστέρι της Ειρήνης με την παλάμη του χεριού μας.
Μετά την επανάσταση του 1821 δημιουργήθηκε η σημαία της Ελλάδας, διαβάσαμε το παραμύθι ‘Η σημαία’,μιλήσαμε για την Ελληνική σημαία,τι σημαίνει και φτιάξαμε ομαδική εργασία την ελληνική σημαία με αποτύπωμα από σφουγγάρι και ατομική από μπαλάκια γκοφρε.Δεν μιλήσαμε όμως μόνο για τη δική μας σημαία,ένας μαθητής είχε την απορία πώς είναι η σημαία της Τουρκίας και αυτό ήταν αφορμή να γνωρίσουμε και σημαίες άλλων χωρών και προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε να κάνουμε αντιστοίχιση του ονόματος της χώρας με την σημαία της.
Αναφερθήκαμε για το τι φορούσαν εκείνη την εποχή οι άντρες και οι γυναίκες, αναλύσαμε τη στολή του τσολιά και της Αμαλίας, είδαμε γυναικείες φορεσιές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ζωγραφισαμε τον δικό μας τσολιά και τη δική μας Αμαλία.
Μιλήσαμε για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και ζωγραφισαμε την Παναγία,τον αρχάγγελο Γαβριήλ και φτιάξαμε τον κρίνο που της δίνει λέγοντας της ότι θα γεννήσει τον Ιό του Θεού.Μαθαμε τα ποιήματα μας και αρκετά τραγούδια για την 25η Μαρτίου.
‘Χελιδονίσματα”, τα κάλαντα της Άνοιξης!!!
Α + Β τμήμα
ΟΙ μαθητές και οι μαθήτριες των δυο τμημάτων με τις χελιδόνες τους στα χέρια, επισκεφτήθκαν τις περισσότερες τάξεις του συστεγαζόμενου δημοτικού σχολείου, το γραφείο των δασκάλων και του διευθυντή, το Ειδικό Δημοτικό Περάματος. Καλωσόρισαν την Άνοιξη τραγουδώντας και ευχόμενοι Καλή Άνοιξη.
Τα πρώτα χελιδόνια…έφτασαν!
Ήρθε η Άνοιξη!!!!
Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Σχολικού Εκφοβισμού – Β τμήμα
Τα χέρια δεν χτυπάνε,τα χέρια αγαπάνε…
Αφού διαβάσαμε το παραμύθι “Τα χέρια δεν χτυπάνε,τα χέρια αγαπάνε” μιλήσαμε για άσχημα λόγια ή άσχημες πράξεις που μπορεί να δεχθεί κάποιο παιδί από έναν συμμαθητή του, φίλο του, μπήκαμε στη θέση τους, εκφράσαμε τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένα παιδί που του συμπεριφέρονται άσχημα και προτείναμε τρόπους αντιμετώπισης όλης αυτής της κατάστασης.Τελος, κόψαμε κ βάψαμε χέρια παρόμοια με των ηρώων ων του παραμυθιού.
H κυρά Σαρακοστή – Β τμήμα
Επιστρέφοντας από την Καθαρή Δευτέρα μιλήσαμε με τα παιδιά για την κυρία Σαρακοστή,είδαμε εποπτικό υλικό, αναφέραμε κ ξεχωρίσαμε τα νηστίσιμα φαγητά.Γεννηθηκαν απορίες γιατί δεν έχει στόμα,δεν έχει μύτη και για ποιο λόγο έχει εφτά πόδια.Διαβασαμε το παραμύθι “Τα εφτά πόδια της Κυρά Σαρακοστής”, ακούσαμε το τραγούδι της, μάθαμε το γράμμα Σ, τον αριθμό 7 και φτιάξαμε την Κυρά Σαρακοστή της τάξης μας όπου κάθε εβδομάδα θα κόβουμε κ από ένα ποδαράκι.
Η κυρά Σαρακοστή – Α τμήμα
κα Σοφία- κα Λαζαρία
Η πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής ήδη ολοκληρώθηκε, το πρώτο ποδαράκι ήδη το κόψαμε σχολείο. Νήπια και προνήπια ετοίμασαν και την δική τους κυρά Σαρακοστή, για να την πάρουν σπίτι και να μετράνε μόνοι τους τις εβδομάδες μέχρι το Πάσχα. Έκοψαν, ζωγράφισαν με νερομπογιές και μαρκαδόρους, σχεδίασαν τα αγαπημένα νηστίσιμα φαγητά που τρώνε και αντέγραψαν τις λέξεις αυτές στην φούστα της κυρά Σαρακοστής.
Κι επειδή οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται, είχα πει από την πρωτη εβδομάδα της Σαρακοστής ότι θα φτιάχναμε κι εμεις τα ζυμαρένια ημερολόγια μας, όπως ακριβώς λεει και το τραγούδι. Το ψήσιμο ανέλαβαν οι γονείς στο σπίτι.
6 Μαρτίου – Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
To τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας – Α + Β τμήμα
«Το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας» του Σπύρου Βασιλείου
Ο Σπύρος Βασιλείου το 1950 απεικόνισε λιτά και απέριττα πάνω στον καμβά το σαρακοστιανό παραδοσιακό μας τραπέζι. Το στρογγυλό μεταλλικό τραπεζάκι καφενείου είναι στρωμένο κι έτοιμο να υποδεχθεί τους αγαπημένους φίλους από το Α τμήμα και να γιορτάσουμε μαζί τους την πρώτη μέρα της Σαρακοστής. Φιλοξενεί πάνω του τα νηστίσιμα φαγητά που συνηθίζουμε να τρώμε την Καθαρή Δευτέρα: ελιές, χαλβάς, ταραμάς, λαγάνα, λαχανικά και ρετσίνα.
Παρατηρήσαμε τον πίνακα προσεκτικά και αναλύσαμε τι βλέπουμε. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την Καθαρά Δευτέρα, τις συνήθειες των ανθρώπων την μέρα αυτή, γιατί έχει αυτή την ονομασία και τα νηστίσιμα φαγητά. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και απαντούσαν σε κάθε ερώτηση.
Με τη βοήθεια των γονέων συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα πράγματα και φαγητά, με τα οποία κάναμε αναπαράσταση του πίνακα. Οι μαθητές παρατηρώντας προσεκτικά τον πίνακα τοποθετούσαν τα φαγητά που έβλεπαν στον πίνακα στο δικό μας τραπέζι και μάλιστα και στην σωστή θέση που τα έβλεπαν. Εκτός από τα φαγητά τοποθετήσαμε και τα αντικείμενα και αναλύσαμε και το λόγο που υπάρχουν «Στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας». Όμως δεν μας έφταναν αυτά τα φαγητά και βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει και τοποθετήσαμε στο τραπέζι και φαγητά που θα θέλαμε να έχει. Με αυτό τον τρόπο αναφερθήκαμε σχεδόν σε όλα τα νηστίσιμα φαγητά. Γράψαμε το όνομά μας στον χαρταετό μας, προκειμένου να αποτυπώσουμε στην μνήμη μας την συνεργατική αυτή δραστηριότητα. Ο χαρταετός τοποθετήθηκε και στολίζει την κεντρική είσοδο του νηπιαγωγείου μας.
Όλα αυτά μας άνοιξαν την όρεξη και δεν γινόταν να μη δοκιμάσουμε τη φρέσκια λαγάνα και τον γευστικότατο χαλβά που μας έδωσαν και πιο πολύ ενέργεια να συνεχίσουμε.
Καλό Μήνα και Καλή Σαρακοστή !!!
Πέταγμα χαρταετού για το καλωσόρισμα της Άνοιξης – Α τμήμα
Στην αυλή του δημοτικού βγήκαμε σήμερα, για να πετάξουμε τον χαρταετό μας. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοικές, και ο αετός σε πολλά παιδιά πέταξε χαρίζοντας χαμόγελα και “ουρλιαχτά” ευτυχίας. Με την κα Κωνσταντίνα, οι μαθητές του ολοημέρου ετοίμασαν και τις κατασκευές τους επιπλέον.
Δεν παραλειψαμε βέβαια να φορέσουμε και τα μαρτάκια μας για να μην μας κάψει ο ήλιος του Μαρτίου.
“Το καρναβάλι του Αρλεκίνου” του Ζουάν Μιρό- Β τμήμα
Καθώς το καρναβάλι πλησιάζει δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε πως επηρεάζει η τέχνη αυτή την παγκόσμια γιορτή.Έτσι με αφορμή αυτόν τον “παράξενο πίνακα”, παρατηρήσαμε, περιγράψαμε και προσπαθήσαμε να αναλύσουμε το έργο του καλλιτέχνη. Μιλήσαμε για τα χρώματα που χρησιμοποίησε ο ζωγράφος τα ονειρο-σύμβολα, με τα παράξενα σχήματα τα οποία αιωρούνται και δημιουργούν ένα αλλιώτικο καρναβάλι. Προσπαθήσαμε να αντιγράψουμε τον Μιρό και το καρναβάλι των Αρλεκίνων, για να έρθουμε πιο κοντά με τον αυθεντικό πίνακα!
Τσικνοπέμπτη 2025
Α τμήμα- κα Σοφία, κα Λαζαρία
Τσίκνισμα χωρίς αποκριάτικο πάρτι δεν γίνεται!!!
Φαντασματάκια στην αυλή μας!
Α τμήμα-κα Σοφία
Τη φετινή χρονιά, έχουν γίνει πολλές αναφορές απο τα παιδιά σε φαντάσματα. Το Φθινόπωρο που ήταν πιο έντονη αυτη η κατασταση είχαμε συζητήσει ότι φαντασματα βλέπουμε μόνο στις ταινίες και αυτά είναι δημιουργήματα των σεναριογράφων και αυτών που σκηνοθετούν αυτές τις ταινίες. Είχαμε ετοιμάσει τότε και την δική μας ταινία για του λόγου το αληθές. Τα φαντασματάκια ξαναρθαν στο προσκήνιο λόγω των αποκριών και δεν μπορούσαμε παρά να ντυθούμε φαντασματάκια, πολεμώντας έτσι τον φόβο μας.
Επιδαπέδια αποκριάτικη τόμπολα
Α τμήμα-κα Σοφία
Ένα νήπιο έφερε σήμερα το πρωί μια τόμπολα με κάρτες που απεικόνιζαν δεινοσαύρους. Έπαιξαν στις ελεύθερες δραστηρίοτητες και επειδή τους άρεσε, πρότεινα να φτιάξουμε μια δική μας αποκριάτικη τόμπολα. Η πρόκληση για τα παιδιά ήταν ότι έπρεπε να μοιραστουν σε ζευγάρια και να συνεργαστούν για να χρησιμοποιοήσουν στις ζωγραφιές τους τα ίδια χρώματα.
Τις αποκριάτικες εικόνες τις αναζητήσαμε μέσω του υπολογιστη, αυτές που προτειναν τα ίδια τα παιδιά.
Για να σχηματιστούν τα ζευγάρια, έγραψαν όλοι τα ονομάτα τους σε μικρά χαρτάκια κι έγινε κλήρωση. Τα ζευγάρια καθησαν δίπλα διπλα και ανταποκρίθηακν σε ικανοποιητικό βαθμό στον στόχο που τους έθεσα.
Οι κάρτες ετοιμάστηκαν και απολαύσαμε το παιχνίδι μνήμης στην ολομέλεια.
Αποκριάτικο πυζαμοπάρτι!!!
Τα ζώα σε χειμερία νάρκη
Β τμήμα – κα Χριστίνα
Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Μαζί με τους μικρούς μας εξερευνητές ψάξαμε στο διαδίκτυο για να ανακαλύψουμε τα ζωάκια αυτά. Και να τα βρήκαμε! Τα παιδιά ζωγράφισαν και έκοψαν τα ζώα και τα κολλήσαμε στη σωστή θέση που κοιμούνται στο «Δέντρο του Χειμώνα» της τάξης μας. Ανέφεραν ότι ο σκίουρος κοιμάται στο δέντρο, η νυχτερίδα κοιμάται ανάποδα στα κλαδιά του δέντρου, ο βάτραχος στη λίμνη, η αρκούδα στη σπηλιά, και πολλά άλλα ζώα μέσα στο έδαφος. Μέσω την αναδυόμενης γραφής κυρίως τα νήπια προσπάθησαν και έγραψαν τις λέξεις των ζώων όπως μπορούσαν. Εξηγήσαμε τον λόγο που κοιμούνται και πότε ξυπνούν και την προετοιμασία που κάνουν πριν πέσουν σε χειμέρια νάρκη.
“Και στης ζωής τους πιο βαρείς χειμώνες αλκυονίδες μέρες καρτερούν”! του Γ. Δροσίνη
Β τμήμα – κα Χριστίνα
Οι υπέροχες αλκυονίδες μέρες αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στο νηπιαγωγείο για ακόμη μία φορά!
Η ζέστη των ημερών στάθηκε αφορμή για την ενασχόλησή μας με το συγκεκριμένο θέμα. Πρώτα μιλήσαμε για τον μύθο της Αλκυόνης και την εξήγηση που προσπάθησαν να δώσουν οι Αρχαίοι Έλληνες σε αυτές τις ηλιόλουστες και ζεστές ημέρες μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Παρακολουθήσαμε αντίστοιχα εκπαιδευτικά βίντεο. Έπειτα, τα παιδιά ζωγράφισαν το τοπίο με τέμπερα, με την παλάμη τους έφτιαξαν την Αλκυόνη και στο τέλος κόλλησαν την φωλιά και τα αυγά της Αλκυόνη
A τμήμα – κα Σοφία
Αλκυόνες πετούν στα βράχια και αναζητούν τον αγαπημένο τους, σύμφωνα πάντα με τον μύθο του Κύηκα και της Αλκυόνης!
Η μπουγάδα του χειμώνα -Β τμήμα, κα Χριστίνα
Την πρώτη εβδομάδα μετά την επιστροφή μας στο νηπιαγωγείο με το νέο έτος, ασχοληθήκαμε στο σχολείο μας με το θέμα “ο Χειμώνας” & πιο συγκεκριμένα με τα χειμωνιάτικα ρούχα.
Αναφερθήκαμε στις 4 εποχές και αναλύσαμε τα καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα (αέρας, βροχή, χιόνι, παγωνιά). Έτσι καταλήξαμε στον λόγο για τον οποίο φοράμε ζεστά ρούχα αυτή την κρύα εποχή όπως (σκούφο, γάντια, κασκόλ, πουλόβερ, αδιάβροχα, χοντρές ψηλές κάλτσες, μπουφάν, παλτό, μπότες).
Μιλήσαμε για το πόσο δύσκολο είναι να στεγνώσουν τα ρούχα αυτή την εποχή και τη λύσεις υπάρχουν. Τα παιδιά ανέφεραν πράγματα που κάνουν οι μαμάδες για να στεγνώσουν τα ρούχα π.χ στεγνωτήριο, αφυγραντήρας, καλοριφέρ.
Τέλος φτιάξαμε την μπουγάδα του χειμώνα όπου τα παιδιά έκοψαν και κόλλησαν (άπλωσαν) τα ρούχα στα σχοινιά και μάθαμε το τραγούδι του χειμώνα «ααα… αρχίζει η παγωνιά»
Του Γενάρη το φεγγάρι λάμπει σαν μαργαριτάρι – B τμήμα, κα Χριστίνα
Το λαμπερό φεγγάρι του Ιανουαρίου δε θα μπορούσε να διαφύγει από την προσοχή των παιδιών, τα οποία με ενθουσιασμό μας περιέγραψαν πόσο διαυγές και φωτεινό φαινόταν από το παράθυρό τους. Ξεκινήσαμε λοιπόν συζήτηση για τις φάσεις του φεγγαριού, παρατηρήσαμε στο διαδίκτυο την κίνησή του γύρω από τη γη, αναπαραστήσαμε την ημέρα και τη νύχτα, ομαδοποιήσαμε τις δραστηριότητες που κάνουμε στις δύο χρονικές στιγμές και αναφερθήκαμε στις λέξεις καλημέρα και καληνύχτα.
Μάθαμε την έκφραση “Του Γενάρη το φεγγάρι λάμπει σαν μαργαριτάρι” το αποτυπώσαμε στο χαρτί με τέμπερες και τέλος δόθηκε ευκαιρία για τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους δουλεύοντας με παρομοιώσεις.
Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το παραμύθι της Σοφίας Πανίδου “Τρία ποντίκια , ένα τυρί και μυστήριο πολύ” .
Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου 2025
Α τμήμα-κα Σοφία
Οι μαθητές μας παρακολουθώντας έναν αγώνα με αθλητές-ζωάκια που προσπαθούσαν να βάλουν γκολ σε τερμα και παρατηρώντας την συμπεριφορά των φιλάθλων, κυρίου Κωνσταντίνου και της κας Λαζαρίας, μπόρεσαν να εντοπίσουν στην συνέχεια και να συζητήσουμε στην ολομέλεια τις πρέπουσες, αποδεκτές αλλα κυρίως τις μη αποδεκτές συμπεριφορές των φίλων των αθλημάτων.
Τους εξήγησα αρχικά ότι η κα Λαζαρία και ο κος Κωνσταντίνος θα λειτουργήσουν σαν ηθοποιοί, ότι τους έχω δώσει ρόλο και ότι όταν τελειώσει το παιχνίδι των ζώων θα πρέπει να θυμηθούν και να σχολιάσουμε όλοι μαζί τις κινήσεις, τις πράξεις, τα λεγόμενα, την όλη συμπεριφορά των φιλάθλων.
Τους φάνηκε πολύ διασκεδαστική η όλη δραστηριότητα και όντως μπόρεσαν παρατήρησαν, θυμήθηκαν και σχολίασαν τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της συμπεριφοράς των συναδέλφων μου.
Προκειμένου να αποτυπώσουν στην μνήμη τους την όλη συζήτηση μας, η δραστηριότητα επεκτάθηκε με το ακόλουθο φύλλο εργασίας, το οποίο μας περιέγραψαν στην συνέχεια.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ τον κύριο Κωνσταντίνο και την κα Λαζαρία για την συνεργασία και την “αξέχαστη” απόδοση του ρόλου τους 😀 !!!!
Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών 2025
Α τμήμα-κα Σοφία
Μετα την γνωριμία και τις πληροφορίες που έλαβαν οι μαθητές μας για τους πατέρες της εκκλησίας μας, ετοίμασαν και τις δικές τους εικόνες και αναρωτήθηκαν, αν είχαν δεύτερο όνομα, όπως οι Τρεις Ιεράρχες, ποιο θα ήταν αυτό.
B τμήμα – κα Χριστίνα
Στο τμήμα μας, για να τιμήσουμε τους Τρεις Ιεραρχες, μάθαμε τα ονόματά τους, αναφερθήκαμε στη ζωή τους, στην προσφορά τους στα γράμματα, είδαμε εικόνες, ακούσαμε το Απολυτίκιό τους,….
Κάναμε κάποιες δραστηριότητες και φτιάξαμε και την κατασκευή μας, την οποία πήραμε σπίτι μας.