Α τμήμα-κα Σοφία
Στο συγκεκριμένο έργο ο καλλιτέχνης απεικονίζει 14 στρατιωτικούς που σημαδεύουν με όπλο ένα περιστέρι, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης.
Αξιοποιώντας την ρουτίνα σκέψης “Βλέπω, Σκέφτομαι, Αναρωτιέμαι” οι μαθητές παρατήρησαν προσεχτικά, εντόπισαν και σχολίασαν στοιχεία του πίνακα και εν συνεχεία αναρωτήθηκαν γιατί να συμβαίνει αυτό.
Για να θυμόμαστε την όμορφη συζήτηση μας προσπαθήσαμε να αναπαράγουμε τον ίδιο πίνακα. Οι μαθητές στην αυλή μιμήθηκαν την στάση των στρατιωτών και τους φωτογράφησα. Η φωτογραφία εκτυπώθηκε και εκεί πάνω επενέβησαν εικαστικά στο έργο. Ζωγράφισαν τον “ουρανό” ή “θαλασσα” για κάποιους άλλους, σχεδίασαν τα καπέλα πάνω στα κεφάλια τους με πράσινο χρώμα, έκοψαν και κόλλησαν το περιστέρι της Ειρήνης.