Η παραπάνω παρουσίαση με πιάτα-ζωάκια εστάλη πριν από δύο περίπου βδομάδες στους γονείς των δυο τμημάτων, προτείνοντας τους, κατ’ επιλογήν, να ετοιμάσουν ένα αντίστοιχο πιάτο με το παιδί τους. Οι ίδιοι θα λειτουργούσαν σαν βοηθοί κουζίνας, των μαθητών, εξυπηρετώντας τους στην χρήση του μαχαιριού. Τα δύο τμήματα έχουν ασχοληθεί, ως θεματική με την διατροφή, τις 5 ομάδες τροφίμων , τα υγιεινά και ανθυγιεινά φαγητά. Η Σαρακοστή μας έδωσε την ευκαιρία να αναφερθούμε και στα νηστίσιμα και αρτήσιμα φαγητά. Επιλέξαμε το θέμα να είναι “βρώσιμα ζωάκια” για να συνδέσουμε το πρόγραμμα μας με το τελευταίο εργαστήριο Δεξιοτήτων “Υπεύθυνα παιδιά – Υπερασπιστές των Ζωων”.
Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να έρθουν τα πιάτα σχολείο και να δοθεί η ευκαιρία στους μικρούς μας μαθητές να παρουσιάσουν, παρουσία γονέων, τα υλικά που χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν. Να αναφέρω σε αυτό το σημείο, ότι δεν ήταν εύκολο για όλους τους γονείς να παρίστανται, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όμως αυτοί που ήθελαν τα παιδιά τους, ετοίμασαν πιάτο την προηγούμενη ημέρα κανονικά και συμμετείχαν, μέσω του παιδιού τους, δια της απουσίας τους. Μάλιστα είχαμε και μια συμμετοχή με βιντεοσκοπημένη παρουσίαση πιάτου, εξαιτίας ασθένειας που δεν επέτρεψε στην μαθήτρια να βρίσκεται μαζί μας αλλά δεν την απέτρεψε επίσης και από το να δημιουργήσει.
Παρακάτω είναι όλες οι δημιουργίες που θαυμάσαμε σήμερα και όχι μόνο. Για δεκατιανό τα μικράκια μας έφαγαν τα πιάτα τους. Εκτός από το πιάτο τους απόλαυσαν περήφανα και το χειροκρότημα από όλους μας για την συμμετοχή τους. Συγχαρητήρια στα μικράκια μας και στους γονείς για τις δημιουργίες τους!!!