Το κουτί της Φιλίας – Χριστουγεννιάτικη δράση 2022

Α τμήμα-κα Σοφία

Viber 2022 12 28 08 27 33 814

Με το μπήκε ο Δεκέμβρης, όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στον στολισμό του κουτιού της Φιλίας. Ζωγράφισαν απέξω τον ευατό τους, σχημάτισαν κι έκοψαν καρδιές, γιατί ανάμεσα στους φίλους υπάρχει αγνή αγάπη, όπως αυτή που νιώθουν τα μικρά παιδιά.

Σε αυτό το κουτί κάθε μέρα όλοι οι μαθητές έριχναν μέσα την καρδιά τους. Μια για κάθε συμμαθητή/τρια τους. Από την αρχή του μήνα μοιράστηκε στους μαθητές από ένα πακέτο με φωτοτυπίες  και η λίστα των ονομάτων του τμήματος.  Το φύλλο εργασίας είχε σχηματισμένη μία κόκκινη καρδιά που μέσα έγραφε:”Χαρίζω την καρδιά μου στον/στην……………………………….γιατί…………………………………………….”

Τα παιδιά έκοβαν την καρδιά, έγραφαν από πίσω το όνομα τους και μπροστά το όνομα του φίλου τους που θέλουν να την χαρίσουν. Πολυ σημαντικό ήταν και το ΓΙΑΤΙ δίνουν την καρδιά στο συγκεκριμένο παιδί. Οι γονείς κλήθηκαν να συζητούν καθημερινά με τα παιδιά τους και να εκμαιεύουν από αυτά εσωτερικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά των φίλων τους. Στην συνέχεια έγραφαν σε χαρτί αυτό που συζήτησαν και οι περισσότεροι μαθητές το αντέγραφαν μόνοι τους, πάνω στην καρδιά.

Με ευσυνειδησία ανταποκρίθηκαν οι γονείς και συνειδητοποίησαν ότι όλα τα παιδιά έπρεπε να χαρίσουν καρδιά σε όλους τους συμμαθητές τους για να πάρουν στο τέλος όλοι οι συμμαθητές από ίσες αριθμητικά καρδιές.

Το Κουτί της Φιλίας ανοίχθηκε την τελευταία ημέρα πριν κλείσουμε για διακοπές, παρουσία γονέων. Οι καρδιές μοιράστηκαν στους κατόχους τους. Η χαρά τους, ο ενθουσιασμός, η περηφάνια ότι έχουν πολλούς φίλους την ώρα που τα μοίραζα ήταν απερίγραπτη. Όταν δε, αργότερα διαβάσαμε τις καρδιές του καθενός, τότε αλήθεια, σαν να πλυμμύρισε η τάξη μας από αγάπη και όμορφα λόγια!!!

Viber 2022 12 28 08 27 33 711

Viber 2022 12 28 08 27 33 616

Μοιράστηκαν και διαβάστηκαν συνολικά 19×18 καρδιές της Φιλίας. Σύνολο 342 καρδιές Φιλίας και Αγάπης!!!

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!!!

Ευχαριστώ πολύ τους γονείς, για άλλη μια φορά, για την άψογη συνεργασία!!!