Λαγοί του Πάσχα, μια ζωγραφιά…μια ιστορία -Α τμήμα, κα Σοφία

Viber 2022 04 06 18 43 04 445

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια παρέα από αδερφάκια λαγουδάκια που ζούσαν σε ένα λαγούμι, μέσα στο δάσος.

Μια μέρα, ήταν Πάσχα, πήραν τα καλαθάκια τους  για να τα γεμίσουν αυγά.  (όλοι οι μαθητές ρωτήθηκαν που βρήκε ο λαγός τους τα αυγά)

Ένας λαγός ζήτησε τα αυγά από την κότα, άλλος τα βρήκε σε ένα μακρινό δάσος, ο τρίτος λαγός τα βρήκε σε μία μαγική πασχαλινή χωρα. Το επόμενο λαγουδάκι τα βρήκε σπίτι του και ήταν και σοκολατένια, το άλλο του τα έδωσαν σε ενα σπίτι, ένας λαγός τα αγόρασε από ένα μαγαζί, ένας άλλος τα βρήκε σε μια αυλή, μέσα σε λεκάνη.  Τα δύο τελευταία λαγουδάκια, το ένα αγόρασε τα αυγά από τη λαική και το άλλο από το σούπερ μάρκετ.

Οι λαγοί πήγαιναν με τα καλαθάκια τους  στην παιδική χαρά, για να βρουν παιδάκια να τους δώσουν τα αυγά, αλλά εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ένα λιοντάρι. Τα λαγουδάκια τρόμαξαν και φοβήθηκαν πολύ. Το λιοντάρι τους ζήτησε συγνώμη που τα τρόμαξε και τους είπε πως είναι φίλος τους. “Θέλω μόνο ένα αυγό για να φάω” είπε το λιοντάρι.

Τα λαγουδάκια του έδωσαν να φάει το αυγό και μετά το λιοντάρι τους είπε “ευχαριστώ πολύ” κι έφυγε για να πάει για κυνήγι. Τα λαγουδάκια συνέχισαν τον δρόμο τους . Έφτασαν στην παιδική χαρά, μοίρασαν τα αυγά στα παιδάκια και μετά πήγαν κι αυτά σπίτι τους για να φάνε το φαγητό τους.