Γέμισαν κατασκευές στολίζοντας την αίθουσα και το σκηνικό μας τα νήπια και τα προνήπια του Α τμήματος, για την διπλή αυτή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Με φόντο το παρακάτω σκηνικό, με δυνατή φωνή και περηφάνεια, είπαν τα ποιήματα τους και τραγούδησαν. Η γιορτή μας έκλεισε με τον εθνικό μας ύμνο και παρέλαση των μαθητών στην αυλή του σχολείου.
Δεν περιοριστήκαμε βέβαια μόνο σε χαρτοκοπτική και κολάζ. Με αφορμή την παρατήρηση των παραδοσιακών ελληνικών φορεσιών της εποχής του 1821, οι μαθητές δοκίμασαν μια δύσκολη δεξιότητα για την ηλικία τους, το κέντημα. Η λέξη που κέντησαν οι μαθητές, σημαντική και επίκαιρη. – ΕΙΡΗΝΗ-
Η κα Ευγενία και η κα Σοφία κέντησαν μόνο τα ράμφη και τα κλαδιά ελιάς των περιστεριών. Το υπόλοιπο το έκαναν τα μικρούλια μας, με την διαδικασία που φαίνεται στο βίντεο. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην γιαγιά Χρυσούλα , η οποία μας έπλεξε την μπορντούρα γύρω από το κέντημα μας, κάνοντας το ακόμα πιο όμορφο!!!
Κι αφού παρατηρήσαμε παραδοσιακές φορεσιές, γνωρίσαμε τα μέρη της φορεσιάς του τσολιά αλλά και της ελληνοπούλας δεν μπορούσαμε να μην ντυθούμε και με παραδοσιακές φορεσιές, από υφάσματα-κατασκευές της κας Σοφίας, με την βοήθεια γονέων και γιαγιάδων προηγούμενων ετών.
Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι μαθητές, τιμώντας την φορεσιά τους, χόρεψαν κι έναν παραδοσιακό ελληνικό χορό, το τραγούδι “Δώδεκα ευζωνάκια” από τη φωνή του Χρόνη Αηδονίδη!!!
Ήταν πολύ όμορφη η γιορτούλα μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί το ευχαριστηθήκαμε όλοι πολύ, αν και πρέπει να αναφέρουμε ότι η απουσία των υπόλοιπων μαθητών μας έγινε αισθητή.
Και του χρόνου, με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο!!!