Πρόταση για χριστουγεννιάτικο επιτραπέζιο παιχνίδι για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!!!

 



Λήψη αρχείου

 

Το παραμύθι του Μπισκοτούλη, ως άσκηση ενεργητικής ακρόασης και θέασης

Έγινε επεξεργασία του παραμυθιού “Ο Μπισκοτούλης”, με το web 2 εργαλείο, Edpuzzle. Προτείνεται να παρακολουθήσουν πρώτα οι μαθητές το βίντεο με το παραμύθι  από του Youtube και μετά να πατήσετε το παρακάτω λινκ για να διαπιστωθεί, μέσω των ερωτήσεων, πόσο προσεχτικά παρακολούθησαν οι μαθητές σας τους στίχους και τις εικόνες του παραμυθιού.

Τις ερωτήσεις θα τις διαβάζει η νηπιαγωγός για τις απαντήσεις δε, μπορούν να δραστηριοποιηθούν τα ίδια παιδιά κυκλώνοντας τον σωστό αριθμό, που αντιστοιχεί σε κάθε απάντηση.

Λινκ με το βίντεο από το Youtube https://www.youtube.com/watch?v=N0g15XSnUO8&t=54s

Λινκ με το παραμύθι  ως άσκηση για το εξ απαοστάσεως μάθημα https://edpuzzle.com/media/5fd9b37df66e5640f40c072b

Ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι, ως άσκηση ενεργητικής ακρόασης και θέασης.

Έγινε επεξεργασία του τραγουδιού “Το δέντρο των Χριστουγέννων”, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, με το web 2 εργαλείο, Edpuzzle.  Προτείνεται να παρακολουθήσουν πρώτα το βίντεο με το τραγούδι από του Youtube οι μαθητές και μετά να πατήσετε το παρακάτω λινκ για να διαπιστωθεί, μέσω των ερωτήσεων,  πόσο προσεχτικά παρακολούθησαν οι μαθητές σας τους στίχους και τις εικόνες της ιστορίας του τραγουδιού.

Τις ερωτήσεις θα τις διαβάζει η νηπιαγωγός για τις απαντήσεις δε, μπορούν να  δραστηριοποιηθούν τα ίδια παιδιά κυκλώνοντας τον σωστό αριθμό, που αντιστοιχεί σε κάθε απάντηση.

Λινκ με το βίντεο από το Youtube  https://video.link/w/mYK9b

Λινκ με το τραγούδι ως άσκηση για μάθημα https://edpuzzle.com/media/5fd9cebb9be8fe410f1518b1

 

Διαδραστικός χάρτης με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα έθιμα του τόπου μας!!!

Πατήστε στο παρακάτω λινκ για να ανακαλύψετε συγκεντρωμένα, μερικά από τα πιο γνωστά ελληνικά έθιμα που αναβιώνουν από πολύ παλιά τις ημέρες των εορτών.

https://www.thinglink.com/scene/1391868391240761347

3 Δεκεμβρίου 2020-Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 9ου Νηπιαγωγείου Περάματος μέσω των σύγχρονων εξ αποστάσεως μαθημάτων ευαισθητοποιούνται λόγω της ημέρας και στέλνουν τις ζωγραφιές τους στους φίλους τους στο Ειδικό Δημοτικό Περάματος.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται διάφορες δράσεις ανάμεσα στα δύο σχολεία με απώτερο σκοπό την συνεργασία, την εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας , την ανάπτυξη δεσμών φιλίας, την καλλιέργεια της ανθρωπιάς.  Ο Covid-19 από τον Μάρτιο μας έχει απομακρύνει, το διαδίκτυο είναι αυτό που θα μας φέρει φέτος κοντά στους φίλους μας για να τους ευχηθούμε!!!