Νέα αυλή-χαρά και γιορτή στο 9ο Νηπιαγωγείο Περάματος!!!

Οι εργασίες για τη νέα μας αυλή ολοκληρώθηκαν. Οι μαθητές την ευχαριστιούνται καθημερινά και φροντίσαμε να το γιορτάσουμε καλώντας τους γονείς του τμήματος.

http://xaroumenamoutrakia.blogspot.com/2018/10/blog-post_21.html

 

Ο Καραγκιόζης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων οι μαθητές την προηγούμενη εβδομάδα παρακολούθησαν παράσταση θεάτρου σκιών, με τον γνωστό σε όλους μας Καραγκιόζη. Ο Καραγκιόζης άρεσε πολύ στα παιδιά και ήταν ακόμα και σήμερα στα θέματα συζήτησης. Βασιζόμενη σε αυτό, τον μετονόμασα σε Καραγκιόζη-ρομπότ και με μεγάλο ενθουσιασμό από τους μαθητές, η χάρτινη φιγούρα του ξεκίνησε τις κινήσεις  στη πίστα, προκειμένου να φθάσει στον προορισμό του.

Για περισσότερες λεπτομέρειες της δραστηριότητας ακολουθείστε το παρακάτω λινκ  https://xaroumenamoutrakia.blogspot.com/2018/10/blog-post_15.html

Υφαίνοντας το χαλί των ονομάτων μας…

Όλοι οι μαθητές στην αρχή της εβδομάδας πήραν σπίτι τους από ένα μεγάλο χαρτί-αφίσα (ριζόχαρτο) με την υποχρέωση να γράφουν καθημερινά το όνομα τους με διαφορετικά χρώματα. Μετά από 9 ημέρες οι αφίσες των ονομάτων συγκεντρώθηκαν και αφού διασκεδάσαμε με κάποιες δραστηριότητες , υφάναμε το χαλί μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ακολουθήστε τον σύνδεσμο: http://xaroumenamoutrakia.blogspot.com/2018/10/blog-post_8.html

Προκειμένου να γίνει και μια εισαγωγή στον κόσμο των Τ.Π.Ε. ηχογράφησα τους μαθητές να μιλούν για το όνομα τους. Παρακολουθήστε το βίντεο πατώντας https://www.youtube.com/watch?v=eDKzql734tM&feature=youtu.be