Ρούντολφ το ελαφάκι

Ρούντολφ : Αυτή είναι η ιστορία του διασημότερου ελαφιού στον κόσμο

Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο αγαπημένο ελαφάκι του πλανήτη, σήμα κατατεθέν εδώ και πολλά χρόνια των Χριστουγέννων. Ο Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη, ο πρώτος από τους εννιά ταράνδους που σέρνουν το έλκηθρο του Άη Βασίλη, πρωταγωνιστής ενός από τα διασημότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που έχει μεταφραστεί σε πάμπολλες γλώσσες κι έχει τραγουδηθεί από τα χείλη των περισσοτέρων.

Ποια είναι όμως η πραγματική ιστορία του Ρούντολφ;

Όλα ξεκίνησαν το 1939 μ’ έναν εβραϊκής καταγωγής κειμενογράφο στο Σικάγο ονόματι Ρόμπερτ Μέι, που εργαζόταν στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων Montgomery Ward. Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της η εταιρεία αγόραζε και μοίραζε δωρεάν στους πελάτες της βιβλία με εικονογραφημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Εκείνη τη χρονιά, ωστόσο, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα δικό τους βιβλίο κι ανέθεσαν στον Μέι να γράψει μια ιστορία με πρωταγωνιστή ένα ζώο, που έμελλε να είναι ο Ρούντολφ

Ρούντολφ, σύμβολο ελπίδας

Βλέποντας την αγάπη που έδειχνε η κόρη του στους ταράνδους, όποτε επισκέπτονταν τον ζωολογικό κήπο Lincoln, επινόησε ως πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του βιβλίου του έναν μικρό τάρανδο με μια κόκκινη, φωτεινή μύτη.

Σκέφτηκε ότι το δημιούργημά του αυτό θα μπορούσε να γίνει για τον ίδιο και τη μικρή Μπάρμπαρα, αλλά και για τα παιδιά όλου του κόσμου, ένα σύμβολο ελπίδας για ένα πιο φωτεινό μέλλον. Κι είχε δίκιο!!!!

 Μάθημα ζωής :Μέχρι το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών το 1976 ο Ρόμπερτ Μέι έβγαλε πολλά χρήματα από τα δικαιώματα της ιστορίας του Ρούντολφ, αρκετά για να ξοφλήσει τα χρέη του και να μπορέσουν τα παιδιά του να σπουδάσουν.

Αλλά το σημαντικότερο κέρδος για εκείνον, όπως είχε πει κάποτε, ήταν ότι έδωσε στα παιδιά όλου του κόσμου ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, μια «ιστορία αποδοχής» με το ηθικό δίδαγμα ότι «η ανεκτικότητα και η επιμονή μπορούν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες». 80 χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιβλίου η ιστορία του Ρούντολφ εξακολουθεί να εμπνέει.

«Τον Ρούντολφ τον κορόιδευαν για την κόκκινη μύτη του, αλλά εκείνος δεν το έβαλε κάτω», είχε πει η Μπάρμπαρα Μέι Λιούις, η κόρη του συγγραφέα, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Time. «Δεν άφησε την διαφορετικότητά του να τον συνθλίψει, ούτε να τον εμποδίσει να λάμψει όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή…»

Η γέννηση του Ρούντολφ: Ένα αληθινό «παραμύθι»   Σύμφωνα με την παράδοση, απ’ την αρχή του χρόνου ο Aη Βασίλης ταξίδευε με το έλκηθρό του σε όλο τον κόσμο, δίνοντας δώρα σε κάθε καλό παιδί την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς. Συνοδοιπόροι του και οδηγοί σε κάθε ουράνιο ταξίδι ήταν οι οκτώ πιστοί του τάρανδοι :  Dasher, Dancer,  Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner και Blitzen.

Κι όμως κάτι έλλειπε. Οι οδηγοί του έλκηθρου ήταν οκτώ και όχι εννιά. Σε καιρούς πολύ σκοτεινούς, όταν η Αμερική δεν είχε ακόμη επανέλθει από την παγκόσμια οικονομική ύφεση κι οι σειρήνες του πολέμου ηχούσαν για ακόμη μια φορά στην Ευρώπη, ο Άγιος χρειαζόταν ένα φώς, να του δείξει τον δρόμο για τα σπίτια των παιδιών που περίμεναν τα δώρα τους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα ακούσετε την ιστορία του Ρούντολφ!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=HYUfdMdjR-w

Και εδώ ακούστε το τραγούδι του Ρούντολφ!!!

https://www.youtube.com/watch?list=PLUd4QQK5_uzRDpNOAFvGEDbAPEmI8MoYi&v=sXmd0rwbDHc&feature=emb_logo

Και εδώ θα δείτε το δικό μας Ρούντολφ που έφτιαξαν τα παιδιά με πολύ μεράκι και έμπνευση κάνοντας τη δική τους κάρτα με ευχές για τα Χριστούγεννα!!!!

Συγχαρητήρια παιδιά σε όλους σας κάνατε πολύ όμορφη δουλειά!!!

Οι δημιουργίες της Αργυρώς!!!!

Και τώρα η κάρτα του Ιάσωνα!!!!

Και εδώ η δημιουργία της Κωνσταντίνας Δερμάτη!!!!

Να και οι εργασίες του Διονύση!!!!

Και εδώ η εργασία του Μάνου!!!!

Οι κάρτες του Χαράλαμπου και της Μαρίας!!!!

Και εδώ οι δημιουργίες του Διονύση!!!

Και οι εργασίες του Ιάσωνα!!!!

Η κάρτα της Κωνσταντίνας Τζούτι!!!!

Και εδώ η κάρτα του Κωνσταντίνου!!!!

Και οι εργασίες του Μάνου!!!!

Μπράβο σε όλους σας παιδιά για την όμορφη προσπάθεια !!!!Πολλά συγχαρητήρια!!!!