Έφτασαν οι Απόκριες

Οι μαθητές μας περίμεναν πως και πως αυτή την μέρα για να ντυθούν με τις αποκριάτικες στολές τους και για να μάθουν περισσότερα για τα ήθη και έθιμα των Αποκριών. Το σχολείο μας επισκέφθηκε μια θεατρική ομάδα η οποία μίλησε γι’ αυτά αλλά και για το γαϊτανάκι…

4 censored 15 censored

με το οποίο χορέψαμε και διασκεδάσαμε όλοι μαζί στην αυλή του σχολείου μας.

 

6 censored 7 censored

 

9 censored

Καλές Απόκριες σε όλους !!!!

Παρουσίαση του Βιβλίου ένα φτερό

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου επισκέφθηκε το σχολείο μας και μας παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο” Ένα φτερό” το οποίο διαπραγματεύεται σημαντικές αξίες όπως είναι η συνεργασία, η αποδοχή , η αγάπη.

1 censored

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση του , μίλησαν για το τι τους έκανε εντύπωση αλλά και για τις σημαντικές  έννοιες που εκφράζονται μέσα από αυτό.

2 censored

Στην συνέχεια, μαζί με την συγγραφέα δημιούργησαν τον πρωταγωνιστή του παραμυθιού  και το διακόσμησαν με τα δικά τους χρώματα.

3 censored

Απόκριες

Για να μπούμε στο εορταστικό κλίμα μιλήσαμε για τις απόκριες και την σημασία τους, είδαμε φωτογραφίες  από διάσημα καρναβάλια π.χ. Βενετία και στην συνέχεια διαβάσαμε το βιβλίο “Ο Αρλεκίνος” της Ζ.Σαρή .

λήψης

Viber 2023 02 15 19 55 48 657 censored

Και δημιουργήσαμε το δικό μας Αρλεκίνο

20230217 112231 1

Μέρα αγάπης

Επειδή η μέρα (14 Φεβρουαρίου) αποτελεί μια μέρα αγάπης αποφασίσαμε με τους μαθητές/τριες μας να μιλήσουμε γι’ αυτήν μέσα από την προβολή ενός βίντεο το οποίο διαπραγματεύεται αυτό το θέμα,

 

και στην συνέχεια δημιουργήσαμε τις δικές μας καρδιές για τις προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Viber 2023 02 15 19 10 14 658 censored

Τέλος, παίξαμε ένα κινητικό παιχνίδι όπου ο καθένας έδειχνε την αγάπη του αφήνοντας το αρκουδάκι της αγάπης πίσω από την πλάτη του αγαπημένου του φίλου.

20230214 124708

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Αγαπητοί γονείς, 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 21/2/2023 θα επισκεφθεί το σχολείο μας η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου η οποία θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο: «Ένα φτερό» και θα υλοποιήσει δραστηριότητες με τους μαθητές και των δύο τμημάτων.   

Σας επισυνάπτουμε το εξώφυλλο του βιβλίου και λίγα λόγια για την συγγραφέα.  

ΒΙΒΛΙΟΥ .jpg

Ώρα για παιχνίδια στο χιόνι!!

Με αφορμή τις χειμωνιάτικες μέρες που διανύουμε παίξαμε το παιχνίδι του χαμένου χιονάνθρωπου με σκοπό την ανάπτυξη της χωρικής αντίληψης των παιδιών.  Τα παιδιά ακολουθώντας τη διαδρομή με τις χιονονιφάδες έπρεπε να φτάσουν στον χιονάνθρωπο.

20230207 124950

Επίσης, παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης  λέξεων με εικόνες με σκοπό την ενίσχυση της παρατηρητικότητας και της γλωσσικής ανάπτυξης.

20230209 121821

Ο μύθος της Περσεφόνης – Εποχές

Ένας από τους πιο όμορφους μύθους της Ελληνικής μυθολογίας, είναι η ιστορία της Περσεφόνης, κόρης της θεάς Δήμητρας και του Δία, την οποία ερωτεύτηκε ο θεός Πλούτωνας και την πήρε μαζί του στον Κάτω Κόσμο…..

 

Viber 2023 02 04 16 53 48 978 censored

με αφορμή το βίντεο που παρακολουθήσαμε έπειτα μιλήσαμε για την δημιουργία των τεσσάρων εποχών και την σχέση του Ήλιου με αυτές. Όταν είναι στραμμένο προς τον Ήλιο το βόρειο ημισφαίριο, οι ηλιακές ακτίνες πέφτουν κάθετα σ’ αυτό και το θερμαίνουν περισσότερο, ενώ στο νότιο ημισφαίριο πέφτουν πλάγια και το θερμαίνουν λιγότερο.  Στην περίπτωση αυτή το βόρειο ημισφαίριο έχει καλοκαίρι και το νότιο ημισφαίριο έχει χειμώνα.

censored2 censored

Καλώς ήρθες Φλεβάρη !!!

Για να καλωσορίσουμε το Φεβρουάριο που μας φέρνει τόσες ωραίες στιγμές , διαβάσαμε την ιστορία του

. censored

 

μιλήσαμε για τις παροιμίες  που έχουν δημιουργηθεί για το μήνα αυτό

Viber 2023 02 04 16 43 03 771 censored

 

και στη συνέχεια ζητήσαμε από τους μαθητές μας να διηγηθούν ξανά την ιστορία του βάζοντας τις εικόνες στην σωστή σειρά και λέγοντας μια από τις παροιμίες που ξεχώρισαν.

censored