9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι…

Μαθητικό κυλικείο!

Μάι 202428

εικόνα Viber 2024 05 28 06 12 30 451

Η απουσία κυλικείου στο σχολείο μας γέννησε την ιδέα της δημιουργίας του Μαθητικού μας κυλικείου. Έτσι στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια δεξιοτήτων που υλοποιείται στη Στ΄ τάξη με θέμα «Μάθε τέχνη … και άστηνε» μια φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης «στήνουν» το κυλικείο τους.
Σε μαθητικό συμβούλιο της τάξης, που γίνεται κάθε Τρίτη, αποφασίζουν τι θα προσφέρουν κάθε εβδομάδα, αγοράζουν τις πρώτες ύλες παρασκευής των εδεσμάτων τους από την προηγούμενη ημέρα και προετοιμάζουν την ίδια μέρα τα φαγητά που θα προσφέρουν. Έτσι σάντουιτς, τυρόψωμο, κρέπες, ποπ κορν, φρουτοσαλάτες και γάλα τα διαθέτουν προς πώληση με 0,50 ευρώ ανά είδος στο πρώτο διάλειμμα κάθε Παρασκευής.
Τα παιδιά μέσα από αυτή τη δράση μαθαίνουν στην κυριολεξία να στήνουν τη δική τους επιχείρηση και να εφαρμόζουν στην πράξη ό,τι μαθαίνουν στο σχολείο καλλιεργώντας σε πολλά επίπεδα κοινωνικές δεξιότητες απαραίτητες για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

από κάτω από: Σχολικό Έτος 2023-24| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαθητικό κυλικείο!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Χαιρετισμός της Διευθύντριας του Σχολείου

Σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, που φιλοδοξεί να γίνει ένας εναλλακτικός χώρος συνάντησης εκπαιδευτικών, μαθητών/μαθητριών και γονέων. Μέσω αυτού επιδιώκουμε να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας καθώς και υλικό από τις δράσεις μας ως σχολική κοινότητα. Επιλέξτε από το μενού επάνω την ενότητα που σας ενδιαφέρει.

Καλή πλοήγηση!

Κατερίνα Παπαδά

Γιορτάζουν Σήμερα…

European Radio Logo

Ο καιρός στην πόλη μας…

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Επισκέπτες

Ιστορικό

Σαν σήμερα

26/6/: Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών υπέρ των θυμάτων των βασανιστηρίων

26/6: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους
   - Σχετικές αναρτήσεις



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων