9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι…

Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας

Μαρ 201510

Το «ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» είναι ένα Δίκτυο συνεργασίας που δημιουργήθηκε την 20η Οκτωβρίου 2010, με πρωτοβουλία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) και συμμετοχή δημοσίων και μη κυβερνητικών φορέων. Εμπνευστής και πρώτος Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου είναι ο Αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ιωάννης Τσιάντης.

http://www.antibullyingnetwork.gr

Με σύμμαχό σου τα βιβλία, διώξε τη βία απ΄τα σχολεία”, είναι το σύνθημα της αφίσας που έφτιαξε το Ελληνικό Τμήμα του ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, μέλος του Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο, με αφορμή τον εορτασμό της 6ης Μαρτίου. Η αφίσα περιλαμβάνει κατάλογο με λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και νέους που αγγίζουν το θέμα.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου

 Αναγκαίο το δημοκρατικό σχολείο για την πρόληψη της σχολικής βίας

 Με αφορμή την 6η Μαρτίου, ο Συνήγορος του Πολίτη, με την ιδιότητά του ως Συνήγορος του Παιδιού, επισημαίνει ότι στην ιδιαίτερα κρίσιμη σημερινή συγκυρία, είναι αναγκαίο να επαναπροσδιορισθεί ο δημόσιος λόγος σχετικά με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό και να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον δημοκρατικό και τον κοινοτικό χαρακτήρα του σχολείου. Ενός σχολείου που μέσα από διαδικασίες συμμετοχής και διαλόγου μπορεί να καλλιεργήσει συλλογικές άμυνες απέναντι τόσο στη σχολική βία όσο και στον φόβο και την ανασφάλεια που προκαλούνται από τις υπερβολικές δημόσιες αναφορές και τη συχνότατη διόγκωση και διαστρέβλωση του φαινομένου από τα ΜΜΕ…

http://www.synigoros.gr/resources/dt-hmera-kata-bias-sxoleio-2015.pdf

Οι μαθητές μας ενημερώνονται για τις μορφές εκφοβισμού και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

DSCN0670[1] DSCN0671[1]

από κάτω από: Γενικά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Χαιρετισμός της Διευθύντριας του Σχολείου

Σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, που φιλοδοξεί να γίνει ένας εναλλακτικός χώρος συνάντησης εκπαιδευτικών, μαθητών/μαθητριών και γονέων. Μέσω αυτού επιδιώκουμε να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας καθώς και υλικό από τις δράσεις μας ως σχολική κοινότητα. Επιλέξτε από το μενού επάνω την ενότητα που σας ενδιαφέρει.

Καλή πλοήγηση!

Κατερίνα Παπαδά

Γιορτάζουν Σήμερα…

European Radio Logo

Ο καιρός στην πόλη μας…

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Επισκέπτες

Ιστορικό

Σαν σήμερα

7/8/1964: Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων