Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EU CODE WEEK) 2018

Get Ready! Turn, walk and create your code

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #CodeWeek είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδυναμώνει την υποστήριξη και προώθηση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 6-21 Οκτωβρίου 2018

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα είναι ένα κίνημα που στοχεύει να φέρει την κωδικοποίηση και τον ψηφιακό αλφαβητισμό σε όλους μέσω της δημιουργίας και του πειραματισμού, καθώς μέσα από την κωδικοποίηση (εκμάθηση συγγραφής κώδικα )  επιτυγχάνεται η διεύρυνση των γνώσεών μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και δυνατοτήτων ώστε να παραχθούν νέες ιδέες και καινοτομίες.

 

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων θα συμμετέχουν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, με δραστηριότητες που θα ποικίλουν ανά ηλικία.

Ειδικότερα:

Οι μαθητές της Α και Β τάξης θα οδηγήσουν το φίλο τους “το ρομπότ” σε μια μεγάλη βόλτα στην αίθουσα εκδηλώσεων, χρησιμοποιώντας τις κάρτες του “Cody Roby“.

Οι μαθητές της Γ και Δ τάξης θα ασχοληθούν με τη δραστηριότητα RunMarco, προγραμματίζοντας το Μάρκο ή τη Σοφία να βρουν το δρόμο τους στο δάσος (https://www.allcancode.com/runmarco).

Οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης θα πραγματοποιήσουν εργασίες στο Scratch στα πλαίσια της εισαγωγής στον προγραμματισμό που προβλέπεται από το πρόγραμμα σπουδών τους.

 

Η σελίδα του σχολείου μας στο Europe Code Week

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση