Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Διάκριση της μαθήτριας του Ε2 του σχολείου μας Ελισάβετ Τσολακίδου σε διαγωνισμό του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Καλωσορίσατε

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Στόχος της είναι η δημιουργία ενός παραθύρου επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας αλλά και με την τοπική κοινωνία.

Προσδοκούμε ο διαδικτυακός μας χώρος να αποτελέσει πηγή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης για όλα τα θέματα και τις δραστηριότητες της σχολικής μας μονάδας.

Πρόσφατα σχόλια

    Kατηγορίες

    Διάκριση της μαθήτριας του Ε2 του σχολείου μας Ελισάβετ Τσολακίδου σε διαγωνισμό του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού

    Τα Δικαιώματα των Παιδιών έγιναν στίχοι και τώρα είναι η στιγμή να ακουστούν σε όλη τη Γη μέσα από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού!
    Στις 22 Νοεβρίου 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού ολοκλήρωσε την εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση και τη διάδοση των δικαιωμάτων των παιδιών “Αν σας τα τραγουδήσουμε; Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι” με την παρουσίαση σε επίσημη εκδήλωση των στίχων των παιδιών που διακρίθηκαν και μελοποιήθηκαν.
    Το «Αν σας τα τραγουδήσουμε» είναι ένας διαγωνισμός δημιουργίας στίχων εμπνευσμένων από τα δικαιώματα του παιδιού, στον οποίο το Δίκτυο προσκάλεσε όλα τα παιδιά να λάβουν μέρος. Το έργο ξεκίνησε το 2019, σε συνέχεια του ομώνυμου επιτυχημένου προγράμματος, με πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχοντας διττό στόχο: την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενεργή εμπλοκή των παιδιών στην εξοικείωση με τα δικαιώματα τους.

    Από τις συμμετοχές επιλέγονται οι στίχοι που θα γίνουν τραγούδια και θα κυκλοφορήσουν σε cd ή/και βινύλιο και θα αποτελέσουν «τα τραγούδια για τα δικαιώματα του παιδιού».

    Στίχους κατέθεσαν πάνω 284 σχολεία, εκπαιδευτικοί φορείς και παιδιά από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και γεωγραφικό πλάτος της ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο.

    Την επιλογή των στίχων έκανε η κριτική επιτροπή με βασικό κριτήριο την ανάδειξη των δικαιωμάτων και την ικανότητα μελοποίησης των στίχων.

    Σ’ αυτόν τον διαγωνισμό διακρίθηκε η μαθήτρια της Ε’ τάξης του σχολείου μας Ελισάβετ Τσολακίδου, καθώς στην τελική επιλογή στων στίχων που θα μελοποιηθούν, περιλαμβάνονται και οι στίχοι που έγραψε η ίδια, με τίτλο «Παιδική Χαρά».

    Συγχαρητήρια Ελισάβετ!
    Και σε ανώτερα!

     

    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού:
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση