Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς στον Διαγωνισμό Ρομποτικής «WRO Hellas»

Καλωσορίσατε

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Στόχος της είναι η δημιουργία ενός παραθύρου επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας αλλά και με την τοπική κοινωνία.

Προσδοκούμε ο διαδικτυακός μας χώρος να αποτελέσει πηγή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης για όλα τα θέματα και τις δραστηριότητες της σχολικής μας μονάδας.

Πρόσφατα σχόλια

  Kατηγορίες

  Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς στον Διαγωνισμό Ρομποτικής «WRO Hellas»

  Η ημέρα του διαγωνισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο του κολλεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε αυτοί με τα πορτοκαλί!

  Την  Κυριακή  10 Φεβρουαρίου 2019, η ομάδα Ρομποτικής του  9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, αποτελούμενη από τους μαθητές: Φανή Δέδα, Άγγελο Ζαχαρία, Όλγα Κουκάκη, Αναστασία Μπόσκου, Δήμητρα Σφυρίδου, Σωτήρη Ταγκαλίδη, Βασίλη Πακόπουλο και Πετρίνα Ρίκα, συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στον  Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO Hellas με θέμα  «Εποικισμός του Άρη», ο  οποίος διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, στο Κολλέγιο Ανατόλια.

     Τους μαθητές συνόδευσαν :  η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής και προπονήτρια κ. Χαρά Σαββίδου, ο εκπ/κός κ. Γεώργιος Παπαβασιλείου, και ο Δ/ντής κ. Παναγιώτης Καπίδης.

     Η ομάδα  «Robo-μάστορες» κατάφερε να λάβει μια πολύ  καλή θέση με 173 πόντους με άριστα τους 200, αποσπώντας ταυτόχρονα  θετικές κριτικές για τη συμμετοχή και την εξαιρετική επίδοσή της, αναδεικνύοντας τον ζήλο, τη διάθεση  και τη γνώση των παιδιών.

     Οι μαθητές υποστήριξαν την  προσπάθειά τους με τη δημιουργία  σεναρίου  που ανέπτυξαν ομαδικά με θέμα «Διάσωση αστροναυτών στον πλανήτη Άρη». Συνοπτικά, η NASA στέλνει στον Άρη διαστημόπλοιο μαζί με αστροναύτες για διερεύνηση αποικισμού του, και εκεί το ρομπότ Robo09 βγαίνει για εξερεύνηση μαζί με τους αστροναύτες,  με σκοπό να τους παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και υποστήριξη όπου και όποτε χρειαστεί σε περίπτωση κινδύνου.

     Εξαιρετική ήταν η συμβολή της εκπαιδευτικού κ. Χαράς Σαββίδου, η οποία διαθέτει την επιστημονική κατάρτιση και διάθεση προσφοράς στους μαθητές.

     Ευχαριστούμε την «Φωτοαντιγραφική» (κ. Ειρήνη Ισαακίδου) για την υποστήριξη σε οποιοδήποτε έντυπο υλικό χρειαστήκαμε.

   

  Έλεγχος από την Επιτροπή. Συγκεντρώσαμε 173 πόντους με άριστα τους 200

   

   

  Η Βιβλιοθήκη μας

  Φεβρουάριος 2019
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  

  Σαν σήμερα

  20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση