Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Σχολείο μας

Την Τετάρτη 24 Απριλίου επισκέφτηκε το σχολείο μας, μετά από πρόσκληση μας, μια ομάδα Πυροσβεστών  από το 10ο Πυροσβεστικό Σώμα  Περιστερίου  με το πυροσβεστικό όχημα τους για να παρουσιάσουν στα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου και του 17ου Νηπιαγωγείου το έργο και τις αρμοδιότητες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας!

Στην αρχή συστήθηκαν οι πυροσβέστες και μίλησαν για το έργο τους στην πυρόσβεση στα δάση αλλά και σε κατοικίες και σε  καταστήματα. Μίλησαν για τους κινδύνους, για  τις δυσκολίες του επαγγέλματός τους και για τις σπουδές που πρέπει να κάνει όποιος ενδιαφέρεται να γίνει πυροσβέστης. Μίλησαν επίσης για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που   θα πρέπει να έχει ένας καλός πυροσβέστης όπως το θάρρος, την τόλμη, την πειθαρχία, την ομαδικότητα. Στη συνέχεια παρουσίασαν το έργο τους στις πλημμύρες και στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από ασανσέρ ή ορόφους πολυκατοικιών.

Επίσης είπαν στα παιδιά τηλεφωνικά νούμερα που πρέπει να καλέσει άμεσα κάποιος όταν αντιλαμβάνεται καπνό γιατί όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά..Το 199 είναι το νούμερο που καλούμε για να έρθει άμεσα η πυροσβεστική και το 112 το νούμερο που καλούμε σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έκαναν πολλές ερωτήσεις στους πυροσβέστες.

Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων ζητούσαν πληροφορίες για το έργο των πυροσβεστών ενώ οι μεγαλύτεροι έκαναν  πολλές ερωτήσεις για το επάγγελμα και για τις σπουδές των πυροσβεστών.

Πριν ολοκληρώσουν την παρουσίασή τους  οι πυροσβέστες  έδειξαν στα παιδιά τον εξοπλισμό τους,  τη στολή που φορούν όταν πάνε να σβήσουν τη φωτιά και  το κόκκινο  πυροσβεστικό όχημα που μεταφέρει νερό για να σβήνει τις φωτιές.

Μικρά και μεγάλα παιδιά παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την εκπαιδευτική δράση  και ζήτησαν από τους πυροσβέστες να ξαναέρθουν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.Πολλοί μαθητές εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν τους Πυροσβέστες!

 

 

20240424 11135620240424 111353

img107 page 0001

img106 page 0001img108 page 0001