Δράσεις φιλίας στο 9ο ΔΣ Ιλίου: H αλυσίδα της καλοσύνης και τα μπαλόνια της φιλίας

20230310 145909    

Η 6η  Μαρτίου είναι ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση των παιδιών κατά της σχολικής βίας  και όλη την εβδομάδα έως τις  10 Μαρτίου με απόφαση του ΥΠΑΙΘ υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης  των μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και τη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο σχολείο μας έγιναν συζητήσεις ευαισθητοποίησης σε όλες τις τάξεις και οι μαθητές ζωγράφισαν και δημιούργησαν έργα με θέμα τη φιλία στο σχολείο. Την Παρασκευή 10 Μαρτίου αφιερώθηκε χρόνος για συλλογικές δράσεις με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Τα παιδιά δημιούργησαν κρίκους χάρτινους με λέξεις αγάπης και φιλίας με σκοπό να φτιάξουν στην αυλή την αλυσίδα της καλοσύνης και της φιλίας κρατώντας τα χέρια όλοι μαζί!

Οι μαθητές κάθε τμήματος σχηματίζοντας κύκλους κρατιούνταν από τα χέρια και καθένας και καθεμιά είπε μια λέξη φιλίας στην αυλή δυνατά στο μικρόφωνο!Καλοσύνη, ευγένεια, σεβασμός, φιλία, νοιάζομαι, σκέφτομαι, συνεργάζομαι είναι μερικές από τις λέξεις που ακούστηκαν!!

Στη συνέχεια τα τμήματα ενώθηκαν , πήραν από ένα μπαλόνι φιλίας  και φώναξαν όλοι μαθητές και οι μαθήτριες ” Όχι στη Βία, ναι στη φιλία” αφήνοντας τα κίτρινα μπαλόνια να ταξιδέψουν το μήνυμα στον ουρανό του Ιλίου!Τα παιδιά είχαν ενθουσιαστεί και παρακολουθούσαν το ταξίδι των μπαλονιών!

Ακολούθησε η δημιουργία της αλυσίδας της καλοσύνης και της φιλίας όπου οι χάρτινες αλυσίδες των τμημάτων ενώθηκαν για τη δημιουργία μιας μεγάλης εντυπωσιακής αλυσίδας!

Εκπαιδευτικοί κα μαθητές συνεργάστηκαν και το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό!

Οι μαθητές κρατούσαν χάρτινους κρίκους με όμορφες λέξεις και εξέφραζαν την επιθυμίας τους να ζουν με αγάπη, ειρήνη, καλοσύνη,φιλία!!

 

IMG 11642d64d3e06b422dac358135f876a2 VIMG 5620eb6de78b26b0b0ece7c2ad5797e0 V

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.