Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο 9ο ΔΣ Ιλίου

IMG b933a74bba14032cc0754b4a1f7bf761 V ζ

H τελευταία εβδομάδα πριν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές είχε διαφορετικό χρώμα και  ρυθμό στο σχολείο μας καθώς ακούγονταν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα διαλείμματα και εξελίσσονταν  επίκαιρες δημιουργικές δραστηριότητες  στις τάξεις.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου νωρίς το πρωί ακούσαμε με χαρά τα χριστουγεννιάτικα και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τους μικρούς μαθητές  του 17ου Νηπιαγωγείου Ιλίου. Γέμισε το προαύλιο από Αη-Βασιλάκια καθώς μας επισκέφτηκαν οι μαθητές φορώντας τα κόκκινα χαρακτηριστικά σκουφάκια του Άη Βασίλη!Η επίσκεψη των νηπίων είχε οργανωθεί από τις εκπαιδευτικούς του 17ου Νηπιαγωγείου στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων  για τη μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

Ευχαριστούμε τα παιδιά, την προϊσταμένη κ Αβραμίδου  και όλες  τις δασκάλες  για την όμορφη επίσκεψη  στο 9ο ΔΣ Ιλίου!

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου οι μαθητές μας της Στ΄ τάξης εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας συνοδευόμενοι από τους/τις εκπαιδευτικούς κ Κωνσταντοπούλου, κ Κωστίκα, κ Μιχαλόπουλο, κ Γληγόρη και τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας. Μέσα από τις ψαλμωδίες αλλά και τα λόγια του Ιερέα ήρθαν πιο κοντά στο μήνυμα των Χριστουγέννων!

Στη συνέχεια  στην αυλή του σχολείου όλοι  οι μαθητές  κατά τάξη  έψαλλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια  με την καθοδήγηση του μουσικού μας κ Παπανικολάου. Η αυλή γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές και ο υπέροχος καιρός βοήθησε να περάσουμε μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ημέρα. Ακούστηκαν  ακόμη αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά τραγούδια που είχαν διδάξει οι καθηγήτριες των ξένων γλωσσών.

Οι δράσεις στην αυλή συνεχίστηκαν με ανταλλαγές ευχών μεταξύ των τμημάτων που είχαν συγκεντρωθεί σε μικρές ομάδες  και απογείωση χριστουγεννιάτικων μπαλονιών με μια συλλογική ευχή για “Καλά Χριστούγεννα”!

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα  στις τάξεις  είχε προβολές μικρών ταινιών , τραγούδια και κατασκευές χριστουγεννιάτικων δώρων. 

Το μεσημέρι οι μαθητές του ολοήμερου πέταξαν τα δικά τους μπαλόνια φωνάζοντας ευχές για Καλά Χριστούγεννα!

Μικροί και μεγάλοι βιώσαμε όμορφες στιγμές στην αγκαλιά του 9ου ΔΣ Ιλίου, λίγο πριν την έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών!

Ευχόμαστε να περάσουν όμορφα Χριστούγεννα όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας με υγεία και χαρά!

20221223 141928

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.