SCHULTÜTE: Ένα Γερμανικό Έθιμο στο σχολείο μας

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στο ξεκίνημα της σχολική ζωής των μαθητών στη Γερμανία είναι η Schultüte, δηλ. το σχολικό χωνί.

H Schultüte για τους μαθητές  της Α΄τάξης, για  τα πρωτάκια είναι ένα παραδοσιακό γερμανικό έθιμο που εμφανίστηκε το 19ο αίωνα, περίπου το 1810 στη Γερμανία.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της 1ης Δημοτικού συνοδεύονται από τους γονείς τους την πρώτη τους σχολική ημέρα και κρατούν στα χέρια τη Schultüte.

Μέσα στο χωνί αυτό, συνήθως οι γονείς, οι θείες, οι παππούδες ή οι γιαγιάδες βάζουν μικρά γλυκίσματα και γραφική ύλη (μολύβια, γόμες κτλ.).

Κατά την έναρξη του σχολικού έτους η εκπαιδευτικός της Γερμανικής Γλώσσας  κ Τσιαρέα υλοποίησε με τους μαθητές των τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας της Ε΄τάξης και της Στ΄τάξης τη Schultüte για τους μαθητές της Α1 και Α2.

Στο μάθημα των Γερμανικών οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄και της ΣΤ΄Δημοτικού θέλοντας να τηρήσουνε και να βιώσουνε αυτό το έθιμο, κατασκεύασαν και χάρισαν από ένα Schultüte στους μαθητές και τις μαθήτριες της 1ης Δημοτικού.

Με αυτή τη κίνηση ευχήθηκαν στα πρωτάκια ένα καλό ξεκίνημα στη σχολική τους ζωή με επιτυχίες και τις καλύτερες αναμνήσεις πάντα!

Ein gutes neues Schuljahr!!!

 

IMG d26502cb67ea01adf19500fb99d553cf VIMG 4f84054512175cfc36ba5ab8746abef0 V

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.