Εορτασμός Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου

Το σχολείο μας τις τελευταίες ημέρες ετοιμάστηκε  για τον εορτασμό της Εθνικής μας Γιορτής!Σημαιάκια γαλανόλευκα στόλισαν τις τάξεις αλλά και την είσοδο του σχολείου. Αφίσες  με  στρατιώτες ,   στεφάνια με φύλλα δάφνης , εικόνες από εφημερίδες της εποχής  διακόσμησαν τις αίθουσες.

Την Παραμονή της Εθνικής μας Γιορτής όλοι οι μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί του 9ου ΔΣ Ιλίου συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο για να παρακολουθήσουν την τελετή της παράδοσης της Ελληνικής Σημαίας στους σημαιοφόρους και τους παραστάτες του σχολικού έτους 2022-2023. Την τελετή παρακολούθησαν με συγκίνηση και οι γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Αφού ακούστηκαν λίγα λόγια από τη διευθύντρια του σχολείου για την ιστορική ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μαθητών και των μαθητριών που ορίστηκαν σημαιοφόροι και παραστάτες από το Σύλλογο διδασκόντων του 9ου ΔΣ Ιλίου στις 17-10-2022.

Στη συνέχεια ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές και τις μαθήτριες με την καθοδήγηση του μουσικού κ Παπανικολάου.

Όλοι νιώσαμε συγκίνηση και περηφάνια καθώς τα παιδιά μας έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και η Γαλανόλευκη κυμάτιζε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου!

Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή της παράδοσης της Σημαίας οι μαθητές εισήλθαν στις αίθουσες  και συμμετείχαν  σε επετειακές δράσεις που είχαν προγραμματίσει οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί . 

Την 28η Οκτωβρίου το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση που οργάνωσε ο Δήμος Ιλίου! Με  χαρά , συγκίνηση και περηφάνια παρακολουθήσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Έκτης και της Πέμπτης  που πήραν μέρος στην παρέλαση συνοδευόμενοι/ες από τις εκπαιδευτικούς κ.Παντελή και κ. Κωνσταντοπούλου. Οι γονείς  και  οι συγγενείς  των παιδιών  ήταν συγκινημένοι και καμάρωναν τα παιδιά τους!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στις εκπαιδευτικούς που πήραν μέρος στην παρέλαση του Δήμου Ιλίου!

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους  για την Εθνική μας Γιορτή! Και του χρόνου με υγεία!

 

20221026 171035

20221027 090240

20221027 092726

20221027 121606 1

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.