Μια ξεχωριστή ημέρα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

.jpg

“Γιομίζει η γειτονιά τραγούδια και φιλιά…”

Την Τρίτη 14 Ιουνίου κατά τις πρώτες διδακτικές ώρες γέμισε η αυλή του σχολείου μας με τα τραγούδια του αγαπημένου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο αφιερώματος που ετοίμασε ο μουσικός του σχολείου μας κ Γρατσάνης Βασίλης!

Στην αρχή του αφιερώματος η μαθήτρια Ζ.Φ. της Ε΄τάξης παρουσίασε τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του μεγάλου συνθέτη. Στη συνέχεια οι μαθητές κατά τάξη τραγούδησαν γνωστά τραγούδια  συνοδευόμενοι από τους ήχους της κιθάρας του μουσικού μας κ Βασίλη Γρατσάνη που δίδαξε στα παιδιά μας τα τραγούδια του Μίκη.

Ακούστηκαν πολύ γνωστά τραγούδια,

“Απρίλη μου “(Α΄και Β΄τάξη)

“Βάρκα στο γιαλό”(Β΄τάξη  και Γ΄τάξη), 

“Το σφαγείο”(Δ΄και Ε΄τάξη)

“Είμαστε δυο”(Ε΄τάξη)

“Αρνιέμαι”(Στ΄ τάξη)

Μετά το διάλειμμα ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα . Οι μαθητές της Α΄τάξης χόρεψαν μοντέρνο χορό με τη δασκάλα κ Μαρία Χατζηπαναγιωτίδου.Οι μαθητές της Γ΄τάξης τραγούδησαν με τη δασκάλα κ Εύα Σωτηριάδου που συνόδευε με την κιθάρα της. Οι μαθητές της Δ1 και της Δ2 έπαιξαν σκυταλοδρομίες με τη γυμνάστρια κ Παντελή και τη δασκάλα κ Αγοραστού.

Η τελευταία ημέρα ήταν ξεχωριστή για τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.  Τα παιδιά τραγούδησαν, χόρεψαν και μοιράστηκαν όμορφες εικόνες στην αυλή του σχολείου.

Ευχάριστα βέβαια  ήταν και όλα τα διαλείμματα των τελευταίων ημερών καθώς τα μεγάφωνα έδιναν το ρυθμό με μουσική και οι μαθητές χόρευαν!

Εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλλαν στη δημιουργία της όμορφης ατμόσφαιρας στο σχολείο μας!

Ευχόμαστε η χαρά να συνοδεύει τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς  σε όλες τις καλοκαιρινές τους διακοπές!

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.