Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

.jpg

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου οι μαθητές της Δ΄τάξης με ενθουσιασμό συμμετείχαν μαζικά στην πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη που οργανώθηκε από το σχολείο μας από τότε που ξεκίνησε η πανδημία Covid-19. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς κ Αγοραστού και κ Ντέμου.

Η  σχολική  επίσκεψη    πραγματοποιήθηκε στις  νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της  Ελλάδος (ΕΒΕ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Δ’ τάξη είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για την ιστορία της ΕΒΕ από την αρχή της λειτουργίας  της έως και τη μετεγκατάστασή της στο ΚΠΙΣΝ και τη μετάβασή της στη  νέα ψηφιακή εποχή. Επιπρόσθετα, οι μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις νέες  υπηρεσίες της, τη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης αυτών καθώς και για τον τρόπο δανεισμού και διάδρασης με τον υπέροχο κόσμο του βιβλίου. Οι ξεναγοί ήταν πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους μαθητές μας και να λύσουν κάθε απορία.

Ολοκληρώνοντας την περιήγηση στον εσωτερικό χώρο, στον τελευταίο όροφο πραγματοποιήθηκε  ειδική ξενάγηση στην έκθεση ζωγραφικής «Εν ξιφήρεις», η οποία φιλοξενείται αυτό το χρονικό διάστημα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Η έκθεση «Εν ξιφήρεις»  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την  Επανάσταση του 1821. Εκεί, οι μαθητές γνώρισαν, θαύμασαν και εμπνεύστηκαν από τα  111 έργα του Θανάση Μακρή, τα οποία  περιλαμβάνουν σχέδια σε πενάκι, παστέλ και χρωματιστά μολύβια, αποτυπώνοντας μορφές αγωνιστών της ελληνικής επανάστασης.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε περιήγηση και περίπατος στις εξωτερικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Αγορά και το Φάρο, όπου θαύμασαν από ψηλά και από μακριά την Ακρόπολη.
Τέλος, απόλαυσαν το ομαδικό παιχνίδι στο Πάρκο, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο φυσικό χώρο, περιτριγυρισμένο  με δέντρα, θάμνους και λουλούδια, μέσα από τα οποία ξεπρόβαλε μια “διαφορετική” παιδική χαρά.

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.