Ανακοίνωση για την έναρξη της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου

Aγαπητοί γονείς,

Τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία ξεκίνησαν την Παρασκευή 08-01-2021 τη δια ζώσης λειτουργία τους  με την προσέλευση των εκπαιδευτικών για την προετοιμασία της σχολικής μονάδας για την υποδοχή των μαθητών.

Τη Δευτέρα 11-01-2021, ξεκινά και για τους μαθητές η δια ζώσης λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την προστασία όλων από τον covid-19.

Το    εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που θα ισχύει είναι το πρόγραμμα που ίσχυε πριν από την αναστολή  της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Οι μαθητές θα προσέρχονται το πρωί  σταδιακά από τις  8.00΄- 8.15΄  και θα εισέρχονται από τις δυο εισόδους του σχολείου(Πλουτάρχου- Πετρουπόλεως).

Οι γονείς θα στέλνετε ενημερωτικό μήνυμα για τη μετακίνηση σας  στο 13033 και οι μαθητές θα κάνουν χρήση του εντύπου μετακίνησης που είχαμε δώσει το Νοέμβριο.

Σας παρακαλούμε να κάνετε χρήση προστατευτικής μάσκας εσείς και τα  παιδιά και να τηρείτε αποστάσεις έξω από το χώρο του σχολικού κτιρίου. Επίσης είναι σημαντικό να απομακρύνεστε άμεσα μετά την παράδοση των παιδιών σας για την αποφυγή του συνωστισμού.

Οι μαθητές θα περιμένουν στον αύλειο χώρο στις προκαθορισμένες θέσεις , τηρώντας αποστάσεις και θα εισέρχονται στις αίθουσες συνοδευόμενοι από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς με σειρά.

Κατά τα διαλείμματα οι μαθητές κάθε τάξης θα  βρίσκονται σε συγκεκριμένους χώρους με εποπτεία ενός εκπαιδευτικού κατά τάξη. Παρακαλούμε να χρησιμοποιούν οι μαθητές τις μάσκες και στα διαλείμματα εκτός από την ώρα του φαγητού.

Το μεσημέρι,  οι μαθητές θα αποχωρούν  σταδιακά μετά το χτύπημα του κουδουνιού στις 13.15΄.Θα χρησιμοποιούνται τρεις έξοδοι  όπως πάντα. Παρακαλούμε να διατηρείτε αποστάσεις έξω από το χώρο του σχολείου και να απομακρύνεστε όσο το δυνατόν συντομότερα για την αποφυγή του συνωστισμού. Η αποχώρηση θα γίνεται κλιμακωτά με την ακόλουθη σειρά.

Οι μαθητές της Α΄Τάξης θα αποχωρούν  από την έξοδο του νηπιαγωγείου στις 13.15΄

Οι μαθητές της Β΄ Τάξης θα αποχωρούν στις 13.15΄ από την έξοδο της οδού Πετρουπόλεως.

Οι μαθητές της Γ΄Τάξης  θα αποχωρούν αφού ολοκληρωθεί η αποχώρηση της Α΄τάξης από την έξοδο της οδού Πλουτάρχου.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης θα αποχωρούν από την έξοδο της οδού Πετρουπόλεως αφού ολοκληρωθεί η αποχώρηση της Β΄τάξης.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης θα αποχωρούν από την έξοδο της οδού Πλουτάρχου  αφού ολοκληρωθεί η αποχώρηση της Γ΄τάξης.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης θα αποχωρούν από την έξοδο της οδού Πετρουπόλεως αφού ολοκληρωθεί η αποχώρηση της Δ΄τάξης.

Σε περίπτωση που υπάρχουν αδέλφια θα χρειαστεί συνεννόηση με το σχολείο.Ενδεικτικά προτείνουμε να αποχωρούν τα μεγαλύτερα αδέλφια  από την πύλη αποχώρησης των μικρότερων.

Σας παρακαλούμε να προσέρχεστε φορώντας μάσκα, ανάλογα με τη σειρά  αποχώρησης της τάξης του παιδιού σας. Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση μιας τάξης θα περιμένετε σε απόσταση από την είσοδο του σχολείου.

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο είναι εξοπλισμένο πλήρως με καθαριστικά και αντισηπτικά για την καλή καθαριότητα και υγιεινή των χώρων. Επίσης αύριο θα διαθέσει καινούριες πάνινες μάσκες στους μαθητές. Εννοείται  ότι  θα γίνεται αερισμός των αιθουσών σε όλη τη διάρκεια της ημέρας για το λόγο αυτό εάν κάνει κρύο  να είναι οι μαθητές καλά ντυμένοι.

Αγαπητοί γονείς,

όλοι έχουμε αγωνία καθώς η πανδημία συνεχίζεται, αλλά είναι σημαντικό να ξαναβρεθούν τα παιδιά μας στην κανονικότητα της σχολικής ζωής.Ευτυχώς το σχολείο μας είναι ευρύχωρο και οι τάξεις αερίζονται άμεσα. Είναι απαραίτητο να έχουμε συνεργασία, να τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνουμε υγιείς και ασφαλείς.Σας παρακαλούμε σε περίπτωση που το παιδί σας είναι αδιάθετο   να το κρατάτε στο σπίτι και να επικοινωνείτε με το σχολείο.

Τέλος ενημερώνουμε ότι το ολοήμερο πρόγραμμα  και η πρωινή ζώνη θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή χρονιά σε όλους!

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.