OΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ COVID-19

Aγαπητοί γονείς,

Ευχόμαστε και πάλι Καλή Σχολική Χρονιά!

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-21 σας ενημερώνουμε  ότι  η λειτουργία των σχολικών μονάδων πραγματοποιείται με την τήρηση των κανόνων που έχει στείλει το ΥΠΑΙΘ και ο ΕΟΔΥ για την πρόληψη και την προστασία από τη νόσο  covid-19.

      Σας ευχαριστούμε για την καλή συνεργασία που έχουμε κατά το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και ζητούμε  την κατανόησή σας καθώς προσπαθούμε να οργανώσουμε τη σχολική ζωή όσο καλύτερα γίνεται με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν.

      Σας υπενθυμίζουμε ότι η   χρήση προστατευτικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου είναι υποχρεωτική. Επίσης είναι απαραίτητη κατά την προσέλευση προς το σχολείο και την αποχώρηση από το σχολείο.

     Σας ενημερώνουμε ότι για την αποφυγή του συγχρωτισμού και σε περίπτωση που επιθυμείτε έκδοση βεβαιώσεων και λοιπών εγγράφων παρακαλούμε να αποστέλλετε αίτηση γραπτή στο  mail@9dim-iliou.att.sch.gr     είτε να μας καλείτε στο 210 5019461    για να προγραμματίζουμε συνάντηση στο χώρο του γραφείου της Διεύθυνσης του σχολείου,  εκτός ωρών προσέλευσης και αποχώρησης μαθητών.

   Σας γνωστοποιούμε ότι είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά:

  • Nα αποφεύγουν τη στενή επαφή και το συνωστισμό και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
  • Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
  • Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.Eάν δεν είναι εύκολο να πλύνουν τα χέρια  να χρησιμοποιούν υγρό αντισηπτικό τζελ.

Σας παρακαλούμε :

  • Να κρατάτε  τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα και να μιλάτε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και να ενημερώνετε  το σχολείο.
  • Να αποθαρρύνετε  τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.
  • Να θυμίζετε  στα παιδιά να κρατούν  απόσταση  κατά το δυνατόν μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς τους  έξω από το σχολείο.
  • Να ενημερώνετε τα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να μην ανταλλάσσουν μεταξύ τους αντικείμενα (π.χ. στυλό, βιβλία, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ).
  •   Να  ενημερώνετε τα παιδιά ότι δεν πρέπει να  βάζουν  τα χέρια τους στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια τους.

Τελειώνοντας  δεν ξεχνάμε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς είναι χρήσιμο να καθοδηγούμε τα παιδιά καθημερινά τόσο με τα λόγια όσο και με το παράδειγμά μας

Στη συνέχεια παραθέτουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά Σχολεία.

COVID-19-odhgies-gia-mathites

 

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.