ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Αγαπητοί γονείς ,

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο προετοιμάζεται και θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 1 Ιουνίου   ακολουθώντας κανόνες και οδηγίες που έχει στείλει το ΥΠΑΙΘ για λόγους προστασίας  από τον  COVID 19.

Συγκεκριμένα θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

Οι μαθητές κάθε τμήματος θα χωριστούν σε υποτμήματα με αλφαβητική σειρά.

Η πρώτη ομάδα κάθε τμήματος θα παρακολουθήσει μαθήματα την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας του σχολείου τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή. Η δεύτερη ομάδα θα παρακολουθήσει την Τρίτη και την Πέμπτη.

Τη δεύτερη εβδομάδα οι ομάδες θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα αντίστροφα.

Οι αίθουσες θα είναι διαμορφωμένες κατάλληλα και τα θρανία θα απέχουν ενάμισι μέτρο το ένα από το άλλο. Επίσης θα είναι όλες οι αίθουσες εφοδιασμένες με αντιβακτηριδιακά  υγρά, θα αερίζονται διαρκώς και θα καθαρίζονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Oι  υπεύθυνες για την καθαριότητα θα παραβρίσκονται σε όλη τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος στο σχολείο και θα προσφέρουν υπηρεσίες.

Το κυλικείο δε θα λειτουργήσει άρα οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δεκατιανό τους και ένα μπουκαλάκι με νερό.

Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και εποπτεία από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Δε θα γίνεται πρωινή συγκέντρωση και προσευχή στην αυλή για την αποφυγή του συνωστισμού και του συγχρωτισμού.

Στα διαλείμματα οι μαθητές κάθε υποτμήματος θα κινούνται σε συγκεκριμένο χώρο και θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους. Θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Κατά την είσοδο στις τάξεις θα τηρούνται οι αποστάσεις.

Η χρήση της τουαλέτας θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Δεν επιτρέπεται να πίνουν οι μαθητές νερό από τη βρύση. Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή προσωπικών ειδών .

Γενικά θα πρέπει οι μαθητές να τηρούν κανόνες υγιεινής και τήρησης αποστάσεων σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές στο χώρο του σχολείου. Όποιος επιθυμεί μπορεί να χρησιμοποιεί.

Θα ακολουθήσουν οδηγίες προς τους μαθητές με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. 

Καλή Αντάμωση!

ΕΞΕ – 63417 – 2020 – Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 

Οδηγίες_ταυτόχρ_σύγχρονης_ΕξΑΕ_(_ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ_ΠΡΟΣ_ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ)-1 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.