ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

Ευχόμαστε να είστε καλά!

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, σάς σκεφτόμαστε και εργαζόμαστε για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών. Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και οι  τεχνικές δυσκολίες που προκύπτουν είναι πολλές,  όμως υπάρχει θέληση και διάθεση για δουλειά. Επιθυμία και στόχος μας είναι  να διατηρηθεί  η επικοινωνία μεταξύ μας  και να συνεχιστεί το ταξίδι των μαθητών στη μάθηση και τη γνώση μέσα από τα μαθήματα που θα βρίσκουν οι μαθητές  στις πλατφόρμες  του Υπουργείου Παιδείας  https://eclass.sch.gr/ και E-me.

Προκειμένου να μπορέσετε να εγγράψετε τους μαθητές στα ηλεκτρονικά μαθήματα του σχολείου μας  πρώτα θα πρέπει να έχετε γράψει τους μαθητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

Για να βρείτε τα μαθήματα της τάξης του παιδιού σας  θα πληκτρολογήσετε https://eclass.sch.gr/ και www.e-me.edu.gr και θα κάνετε είσοδο με τους κωδικούς του μαθητή ή της μαθήτριας (όνομα χρήστη – κωδικό πρόσβασης)  που θα πρέπει να έχετε βγάλει με την εγγραφή στο ΠΣΔ.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αναγνωρίζει ότι ο μαθητής ανήκει στο σχολείο μας και πατώντας αριστερά το κουμπάκι Μαθήματα  παρουσιάζονται τα μαθήματα όλων των τάξεων του σχολείου.

Για να βεβαιωθείτε ότι μπήκατε στον λογαριασμό του μαθητή, επάνω και δεξιά στην οθόνη θα πρέπει να βλέπετε το όνομα χρήστη του μαθητή (με αγγλικούς χαρακτήρες).

Εφόσον βλέπετε λοιπόν το όνομα χρήστη επάνω δεξιά στην οθόνη, ελέγχετε τα μαθήματα της τάξης του παιδιού σας και η εγγραφή ολοκληρώνεται.

Λόγω του μεγάλου αριθμού  μαθητών και εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   που συνδέονται  στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο,  παρουσιάζονται προβλήματα στη σύνδεση και θα πρέπει να υπάρχει   υπομονή  και να γίνεται προσπάθεια σύνδεσης  πολύ πρωί ή αργά το βράδυ.

Η εγγραφή των μαθητών στην ηλεκτρονική τάξη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, ημερομηνία η οποία έχει καθοριστεί από το ΥΠΑΙΘ.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά σε ποια πλατφόρμα θα αναρτά κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου μας τα μαθήματά του.

Είμαστε στη διάθεσή σας για επίλυση αποριών και υποστήριξη στη σύνδεσή σας με τα ψηφιακά μαθήματα.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια!

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.