Οι μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας, με την θεατρολόγο Άρτεμις Αποστολοπούλου, συμμετείχαν στον 8ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Πρόκειται για ένα ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού και στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και εν τέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το έργο αξιόλογων συγγραφέων της παιδικής λογοτεχνίας. Στον φετινό Μαραθώνιο έχουν επιλεγεί βιβλία της Άλκης Ζέη.
Φέτος τα βιβλία που γνώρισαν ήταν:
«ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ»
Ο Μάνος ελπίζει σήμερα που είναι Κυριακή και μάλιστα έχει και λιακάδα να γίνει κάτι αλλιώτικο και μάλλον απογοητεύεται όταν περνάει η μέρα και έρχεται το βράδυ χωρίς να γίνει κάτι διασκεδαστικό. Η φαντασία, τα όνειρά μας και τα πράγματα που μας αρέσουν περισσότερο μπορούν να κάνουν όλες τις Κυριακές του Απρίλη να είναι χαρούμενες.
«ΓΑΤΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ»
Μια μικρή ιστορία για έναν μεγάλο γάτο, δύο μικρά παιδιά, μια παχουλή γιαγιά και έναν μεγάλο καύσωνα.
«ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΝΙΒΑ»
Ο Μάνος που τρελαίνεται για μπάλα ονειρεύεται να τον πάρουν στη δυνατή ομάδα, μα πρέπει να φοράει παπούτσια ΑΝΤΙΝΤΑΣ και δεν έχει. Θα του αγοράσουν η μαμά και ο μπαμπάς; Ο μπαμπάς και ο παππούς του αναλαμβάνουν να τον κάνουν ξεφτέρι χωρίς να πρέπει να φορέσει τα παπούτσια του Αννίβα, όπως τα λέει ο παππούς και γελάνε.
Στο τέλος του Μαραθώνιου τα παιδιά πήραν αναμνηστικά