Συμμετοχή του σχολείου μας στο έργο Cultural ΗIDRANT

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα των συμμετοχικών εργαστηρίων του έργου Cultural HIDRANT που υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων COMMONSPACE και πλήθος εταίρων.

Πιο συγκεκριμένα:


Εγγραφή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχ. έτος 2022-2023

Αγαπητοί γονείς,

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το Σχολικό Έτος 2022-2023 κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους, σύμφωνα με το παρακάτω έντυπο:

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ-ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Το έντυπο αυτό, έχει ήδη μοιραστεί σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και παρακαλώ να επιστραφεί συμπληρωμένο έως και την Παρασκευή 6 Μαϊου, μόνο από τους γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά τους να παραμείνουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το Σχολικό Έτος 2022 – 2023.


Λειτουργία σχολείων από Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Αγαπητοί γονείς, 

Σύμφωνα με το υπ Αριθμ. ΓΠ.οικ.23871 – ΦΕΚ τεύχος Β 2132/30.04.2022, η λειτουργία των σχολείων από Τρίτη 3 Μαΐου 2022, θα γίνει ως εξής:

  • Παύει να υφίσταται η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) από τους/τις μαθητές/τριες  για την προσέλευση  στη σχολική μονάδα και επομένως, δεν θα γίνεται δήλωση στην πλατφόραμα Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα.
  • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού.

Επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα:

  • Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), είναι θετικό, τότε απαιτείται η επιβεβαίωσή του μέσω ταχείας δοκιμασίας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή εναλλακτικά μέσω μοριακού ελέγχου (PCR).
  • Ενημερώνεται άμεσα το σχολείο, μέσω τηλεφώνου ή mail.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη:

  • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί  πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ (rapid ή pcr) να θεωρείται ως ημέρα 0.
  • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
  • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

  • Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί διενεργούν δύο (2) self tests (ημέρες 0-1η και 4η), που παρέχονται δωρεάν από τη σχολική μονάδα.
  • Tα αποτελέσματα των self tests, δηλώνονται στην πλατφόρμα edupass.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

  • Οι εμβολιασμένοι μαθητές/τριεςεπιστρέφουν κανονικά στο σχολείο και διενεργούν self test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, επιστρέφουν στο σχολείο.
    • Tα αποτελέσματα των self tests, δηλώνονται στην πλατφόρμα edupass.
  • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές/τριες τίθενται σε καραντίνα πέντε (5) ημερών και διενεργούν  self test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, επιστρέφουν στο σχολείο.
    • Tα αποτελέσματα των self tests, δηλώνονται στην πλατφόρμα edupass.

 καλό μήνα  🙂 

 


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση